ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1922

«Το έθνος μας θρηνεί για την είσοδο των Τσετών στη Σμύρνη στις 27 Αυγούστου πριν από ενενήντα χρόνια. Ο κυνισμός των υποτιθέμενων συμμάχων μας, ο εφιάλτης της εθνικής μας ασυνεννοησίας και η βαρβαρότητα του Κεμάλ και των ανδρών του, οδήγησαν σε μία σπάνια στα διεθνή ιστορικά χρονικά πράξη εθνοκάθαρσης με μαζικές σφαγές αμάχων, βιασμούς, βασανισμούς και λεηλασίες, στην πυρπόληση μίας ιστορικής πόλης, στο μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και στον ξεριζωμό δυόμισι εκατομμυρίων Ελλήνων από τα πατρογονικά τους εδάφη και από έναν τόπο όπου μεγαλούργησε ο Ιωνικός Πολιτισμός αφήνοντας ίχνη ακόμη και στις μέρες μας.


Ο Ελληνισμός δεν ξεχνά. Διδάσκεται από τα λάθη, αντιστέκεται στην επιθετικότητα του εχθρού,τελεί σε εγρήγορση για να αποφύγει τη χειραγώγηση της τύχης του από ξένα συμφέροντα, εμπνέεται από τη μνήμη ηρώων και μαρτύρων και στέκει όρθιος ενάντια στα χαλκεία του δόγματος της εθνικής μας εξαφάνισης που παρουσιάζουν σφαγές και μαρτύρια, εθνικές τραγωδίες και ξεριζωμούς ως απλούς συνωστισμούς.

Ο Ελληνισμός, ενωμένος υπό την κοινή πίστη στην εθνική μας συνείδηση και παράδοση και σε κατάσταση πλήρους αφύπνισης εμπρός στην οικονομική και πολιτική επίθεση που δέχεται σήμερα η Πατρίδα, είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτρέψει να μας βρουν νέα 1922».

Σχόλια