Μηδέν Άγαν...


Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε για μία ακόμα φορά παθητικοί δέκτες έντονων σεναρίων, περί προώθησης νέων αβάσταχτων οριζόντιων περικοπών, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.
Η συνέχιση κάθε ισοπεδωτικής λογικής για περαιτέρω μείωση των ήδη κατακρεουργημένων αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ και κατ’ επέκταση και των συντάξεων των εν αποστρατεία, με αφορμή τη στοχοποίηση των ειδικών μισθολογίων, είναι άδικη, προσβλητική και εξοντωτική.
Είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε σε κάποιους υψηλόβαθμους «λογιστές», «βολεμένους γραφειοκράτες» αλλά και διάφορους κονδυλοφόρους του συστήματος, ότι τα υπό πιθανή κατάργηση ή περικοπή επιδόματα...
όπως το «αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητος ή ειδικών συνθηκών», στην ουσία δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά αντίδωρο αμειβόμενης και διατεταγμένης υπερεργασίας, δηλαδή ψίχουλα σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας και τις πραγματικές εργατοώρες.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) περιμένει από τη σημερινή κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την υλοποίηση όσων προεκλογικά είχαν υποσχεθεί αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τοποθετεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο κέντρο της πολιτικής της για την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια.
Η Α.Κί.Σ λέει ΝΑΙ στην Ισχυρή Άμυνα και στην Εθνική Αυτοπεποίθηση, αλλά λέει ΟΧΙ στην εξαθλίωση της κοινωνίας και την υποταγή μας στην κάθε «Τρόικα» και σε ότι θίγει την Εθνική μας Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια.
Τέλος θα συνιστούσαμε σε όλους τους κυβερνώντες να αφήσουν τον κόσμο να ηρεμήσει, γιατί η ποθούμενη ανάπτυξη και ανάκαμψη δεν έρχεται με τον κόσμο άνω κάτω και την κοινωνία στα κάγκελα.
Για την Α.Κί.Σ.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου


Υπτγος (ε.α.) Μπλάνος Ανδρέας

Σχόλια