Υφυπουργός πήγε σε τηλεοπτική εκπομπή γιατί δεν είχε τι να κάνει στο Υπουργείο




Tι δήλωσε η νέα υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, διεκδικώντας.... Όσκαρ ειλικρίνειας....
"Ήρθα εδώ γιατί δεν έχω τι να κάνω στο Υπουργείο, δεν έχω ακόμα αρμοδιότητες" εξήγησε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ όπου φιλοξενήθηκε, η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η υφυπουργός ανέφερε ότι ενημερώθηκε, αλλά ακόμη δεν της έχουν δοθεί αρμοδιότητες.
Σχολίασε δυσμενώς την έλλειψη στοιχείων στο χώρο της Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα στοιχεία για τα φάρμακα τα έδιναν οι φαρμακευτικές εταιρείες.
"Πρέπει να μιλάμε με νούμερα και με νούμερα δεν μιλάει κανένας στην Ελλάδα. Δεν έχουμε στοιχεία και για να κάνεις πολιτική πρέπει να έχεις στοιχεία για να ξέρεις που βρίσκεσαι", είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την κ. Σκοπούλη, δεν μπορείς να παίρνεις άλλα στοιχεία από τον ένα οργανισμό και άλλα από τον άλλο και να μην συμβαδίζουν πουθενά.
"Μέχρι τώρα, τα στοιχεία τα έδινε η φαρμακοβιομηχανία και λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό. Μέχρι σήμερα έγιναν κάποιες προσπάθειες γι αυτό, ήταν αποσπασματικές εντελώς. Έγινε σόου μεγάλο το γενόσημο" είπε.
To θέμα των αρμοδιοτήτων προκαλεί εμπλοκές στο υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα  τα ζητήματα ουσιαστικά να τα χειρίζονται οι γενικοί γραμματείς.
Η καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, είναι η νέα υφυπουργός Υγείας και μία από τις δύο γυναίκες που συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από άνδρες.
Η νέα υφυπουργός Υγείας είναι πρόεδρος της επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκοπείου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου. Επίσης, η κυρία Σκοπούλη είναι διευθύντρια της Γ' Κλινικής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, όπως επίσης και του εργαστηρίου Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.
news247.gr

Σχόλια