Στις καλένδες η επαναδιαπραγμάτευση


Δήλωση του Γενικού Γραμματέα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλη Γιαννάκη:

«Με την χθεσινή συμφωνία μεταξύ των εταίρων της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ώστε - αργότερα - να μπορούν να επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο, το μόνο που επιχειρούν είναι να ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό προκειμένου να επιταχύνουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγείλαμε προεκλογικά τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης που πέρασε εν μια νυκτί στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας τα «ασημικά» του κράτους.
Και θα αντισταθούμε στο περαιτέρω ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας που επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά για να μπορέσει δήθεν να επαναδιαπραγματευθεί τις πολιτικές του Μνημονίου.
Με τα επικοινωνιακά τερτίπια τους είναι προφανές ότι οι εταίροι της συγκυβέρνησης προσπαθούν να κρύψουν ότι η περιβόητη «επαναδιαπραγμάτευση» που ευαγγελίζονταν, παραπέμπεται στις καλένδες.
Γιατί ούτε θέλουν αλλά ούτε μπορούν να επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο.
Δεν θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν γιατί απέναντι στο Μνημόνιο δεν έχουν ένα σαφές και ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο. Και δεν μπορούν να επαναδιαπραγματευτούν γιατί το Μνημόνιο φέρει τις ίδιες τις υπογραφές τους.»


Σχόλια