Καλοκαιρινό «κούρεμα» σε όλα τα ειδικά μισθολόγια

Περικοπές της τάξεως του 12% κατά μέσο όρο θα πρέπει να περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο, οι οποίες μάλιστα θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιουλίου.
Οι έντονες πιέσεις της τρόικας, να επανέλθει σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα, επανέφεραν στο τραπέζι ένα…μέτρο που περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, αυτό των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια. Το μέτρο αναμένεται να προωθηθεί με νομοθετική ρύθμιση μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με το «Έθνος».

Επειδή όμως αφορά 200 χιλιάδες εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, το Λιμενικό, την Πυροσβεστική, τους ιατρούς του ΕΣΥ, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, διπλωμάτες, δικαστικούς και αρχιερείς, αναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις.
Οι εν λόγω περικοπές θα αποφέρουν εξοικονόμηση δαπανών για το δεύτερο εξάμηνο του έτους ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ ή 0,1% του ΑΕΠ και 400 εκατομμύρια ευρώ η 0,2% του ΑΕΠ το 2013.
Ειδικά επιδόματα που κινδυνεύουν
Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος: Εξομάλυνσης, έξοδα παράστασης, αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, πληροφορικής, ειδικών συνθηκών.
Ιατροί ΕΣΥ: Πάγιας αποζημίωσης για συμμετοχή σε σεμινάρια, νοσοκομειακής απασχόλησης.
Δικαστικοί Λειτουργοί: Ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων, πάγιας αποζημίωσης λόγω ειδικών συνθηκών, έξοδα παράστασης.
Μέλη ΔΕΠ: Διδακτικής προετοιμασίας, πάγιας αποζημίωσης για συμμετοχή σε συνέδρια, έξοδα παράστασης.
newsbomb.gr

Σχόλια