Η Ρωσία και η Ιταλία θα κατασκευάσουν ένα μοναδικό στο είδος του αεροσκάφος

Οι Ρώσοι και οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα καταπιαστούν με την κατασκευή νέου αεροσκάφους περιπολίας με μοναδικές στο είδους τους τεχνικές προδιαγραφές. Στα αεροσκάφη Βε-200 και Λ-38, που κατασκευάζονται στη Ρωσία, θα τοποθετηθούν ευφυή συστήματα επικοινωνίας, πλοήγησης και αναγνώρισης της ιταλικής εταιρείας SELEX.
Αυτό θα επιτρέψει στο νέο εναέριο όχημα να μπει στις πρώτες θέσεις της αγοράς αεροσκαφών περιπολίας. Το αντίστοιχο συμβόλαιο ανάμεσα στην Ροσομπορονέξπορτ (Rosoboronexport) και τον ιταλικό όμιλο εταιρειών Finmeccanica υπογράφηκε στο πλαίσιο της Αεροπορικής Έκθεσης Φάρνμπορο 2012 (Farnborough-2012) στη Μεγάλη Βρετανία.

Παρά τις αμφιβολίες των εμπειρογνωμόνων για την επιτυχία της συμμετοχής της Ρωσίας στο Φάρνμπορο, που είχαν αναζωπυρωθεί ακόμα περισσότερο από τα προβλήματα σχετικά με την επιδεικτική εμφάνιση της ομάδας ακροβατικού πιλοταρίσματος «Ρώσοι Ιππότες» υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένα αποτελέσματα της δουλειάς των εκπροσώπων της Ρωσίας στην ΄Εκθεση, μάλιστα, αρκετά αξιοπρεπή. Ένα απ’ αυτά είναι η συμφωνία συνεργασίας με τις ιταλικές εταιρείες SELEX Elsag, SELEX Galileo και WASS, που μπαίνουν στον όμιλο Finmeccanica. Το αεροσκάφος περιπολίας, που θα κατασκευαστεί από κοινού με τους Ιταλούς, προβλέπεται να εξάγεται σε τρίτες χώρες.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ροσομπορονέξπορτ Αλεξάντρ Μιχέγιεφ τόνισε ότι οι εταιρείες, που έχουν γίνει εταίροι, σήμερα κιόλας είναι βασικοί παίκτες στην αγορά αεροσκαφών περιπολίας. Η συνένωση των προσπαθειών τους θα ανεβάσουν τους εταίρους στις πρώτες θέσεις της αγοράς αυτής. Το αεροσκάφος θα εκπληρώνει διάφορα καθήκοντα. Θα ελέγχει π.χ., τα σύνορα, τις διαδρομές του λαθρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και της λαθρομετανάστευσης. Θα παρακολουθεί τα κοιτάσματα πετρελαίου, θα συμμετέχει σε επιχειρήσεις διάσωσης και θα ελέγχει το φυσικό περιβάλλον,- είπε στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας»ο Βιατσεσλάβ Νταβιντένκο, εκπρόσωπος της Ροσομπορονέξπορτ.
- Μπορούν να εμφανιστούν διάφορα στρατιωτικού τύπου τροποιημένα μοντέλα του αεροσκάφους με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης, των ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων και της καταπολέμησης της πειρατείας. Ο τύπος του αεροσκάφους και το σχήμα του θα καθορίζονται έτσι, ώστε να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στις λειτουργικές απαιτήσεις, που θα προβάλλονται από τον τελικό χρήστη του.
Οι Ρωσοι και οι Ιταλοί ειδικοί θα πραγματοποιήσουν έρευνες μάρκετινγκ (αγοράς) και μετά το αεροσκάφος θα τεθεί σε μαζική παραγωγή.
http://greek.ruvr.ru/2012_07_12/81212812/


Σχόλια