Ν. Νικολόπουλος: «Παραιτήθηκα για να μείνω»


«Παραιτήθηκα μετά από μεγάλη περίσκεψη και προβληματισμό, αλλά και με πόνο καρδιάς. Όχι για την καρέκλα που εγώ θα χάσω! Αλλά γιατί γνώριζα πως ο απόηχος αυτής της παραίτησης θα δημιουργούσε, έστω και παροδικά, τριγμούς στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του. Και αυτό δεν το ήθελα, και δεν το θέλω, με τίποτα. Από την άλλη, όμως, μου ήταν αδύνατο να αποτελώ έναν από τους απλούς παραλήπτες του “βουλωμένου γράμματος” της τρόικας…».
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2012 σε κλειστή συγκέντρωση στελεχών του πολιτικού του γραφείου και συνεργατών του, στην Πάτρα.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της αχαϊκής πρωτεύουσας και παρά το γεγονός πως είχαν απευθυνθεί προσωπικές προσκλήσεις σε όσους θα συμμετείχαν, τελικά στον χώρο βρέθηκαν πολλοί περισσότεροι πολιτικοί φίλοι του κ. Νικολόπουλου που πληροφορήθηκαν για την διοργάνωση της συγκέντρωσης.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου πλημμύρισε ασφυκτικά και ο Αχαιός πολιτικός εξομολογήθηκε πως η περασμένη Παρασκευή ήταν μία εφιαλτική μέρα για τον ίδιο, αφού έπρεπε να σκεφτεί πολύ σοβαρά και να πάρει μιαν απόφαση, γνωρίζοντας τις συνέπειες και τις αναταράξεις που θα υπήρχαν.

«Ήταν η πιο σύντομη θητεία που θα μπορούσατε να φανταστείτε εσείς, αλλά να φανταστώ και εγώ» σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν μπορούσε κάνει τον «μετά Χριστόν προφήτη». «Άλλοι, προτιμούν, αφού πρώτα γευτούν μέχρι τέλους τα καλούδια της εξουσίας να πουν ότι δεν είδαν, δεν ήξεραν, δεν διάβασαν.. Εσείς με ξέρετε και γνωρίζετε πως εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Γι’ αυτό και η παραίτηση μου ήταν άμεση» σημείωσε.

Ο κ. Νικολόπουλος εξέφρασε εκ νέου την διαφωνία του με την τακτική που ο ίδιος αντελήφθην ότι ακολουθείτο, σύμφωνα με την οποία, η όποια επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα μετατίθετο για αργότερα. Υπογράμμισε πως αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς αργότερα, ή δεν θα υπάρχει κανένα νόημα στην επαναδιαπραγμάτευση ή και θα βρεθούν οι πολίτες μπροστά σε νέες περικοπες μισθών, συντάξεων, προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων.

«Εύχομαι να κάνω λάθος. Και ας μου κοστίσει, όχι απλά την καρέκλα του υφυπουργού, ας τερματίσει και την ίδια την πολιτική μου καριέρα» τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση όμως υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της Ν.Δ.

«Όποιος πραγματικά αγαπάει τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να τηρήσει πιστά την λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση και για την εξάλειψη και των υφεσιακών μέτρων. Αλλιώς θα κάνει τη Ν.Δ. παρένθεση και τον Αντώνη Σαμαρά πρωταγωνιστή στο “λεφτά υπάρχουν ΝΟ2”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρώην Υφυπουργός τόνισε μετ’ επιτάσεως πως δεν υπάρχει κανένα άλλο παρασκήνιο πίσω από την παραίτησή του, σημειώνοντας πως οι σχέσεις του με τον Υπουργό, κ. Ι. Βρούτση ήσαν συναδελφικές και ξεκάθαρες, όπως και οι αρμοδιότητες που είχαν. Με αυστηρό τρόπο στάθηκε όμως απέναντι σε διάφορα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε σκοτεινές ή και παράνομες υποθέσεις.

«Οι λιβελογράφοι πρέπει να γνωρίζουν πως αντέχω άπειρη πολιτική κριτική, αλλά έχω και ένα όριο όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψή μου. Ας μην δοκιμάζουν τις αντοχές μου» ανέφερε.

Τέλος, αφού υπογράμμισε πως η Ν.Δ. είναι το «σπίτι» του και πως μέσα σε αυτό το κόμμα ανδρώθηκε πολιτικά και δόμησε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία, τόνισε με νόημα: «Το όνομά μου γράφεται με γιώτα και όχι με… άλφα γιώτα. «Ναι-κος» δεν υπήρξα ποτέ. Και δεν θα γίνω ούτε τώρα. Και το ξέρουν όλοι, όσα και αν ακούν για μένα δεξιά και αριστερά…».

Σχόλια