Κρατικές ενισχύσεις: Η Επιτροπή εκδίδει τρεις αποφάσεις σχετικά με τον κλάδο των αερομεταφορών στη Φινλανδία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χρηματοοικονομικές ρυθμίσεις μεταξύ του αερολιμένα Tampere-Pirkkala, στη Φινλανδία, και της Ryanair δεν αποτελούν κρατική ενίσχυση κατά την έννοια της νομοθεσίας της ΕΕ, δεδομένου ότι ανταποκρίνονται στους συνήθεις όρους της αγοράς. Σε άλλη υπόθεση, η Επιτροπή έκρινε ότι μια επενδυτική ενίσχυση υπέρ του αερολιμένα Χανίων, στην Ελλάδα, συνάδει με τη νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις, με το σκεπτικό, ιδίως, ότι είναι κατάλληλα στοχοθετημένη και μη δυσανάλογη σε σχέση με τον στόχο της. Σε τρίτη απόφαση, η Επιτροπή διέταξε την Ιρλανδία να ανακτήσει ασυμβίβαστες κρατικές ενισχύσεις, υπό τη μορφή προτιμησιακών τελών αερολιμένα για ορισμένους κοντινούς προορισμούς, από τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες ωφελήθηκαν από το συγκεκριμένο μέτρο, με το σκεπτικό ότι οι ενισχύσεις αυτές στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ αεροπορικών εταιρειών.

Αερολιμένας Χανίων
Η Επιτροπή απεφάνθη ότι η επενδυτική ενίσχυση ύψους 77,7 εκατ. ευρώ υπέρ του αερολιμένα Χανίων, στην Ελλάδα, περιοριζόταν στο απολύτως αναγκαίο μέτρο. Η Επιτροπή έλαβε επίσης υπόψη τον σπουδαίο ρόλο του συγκεκριμένου περιφερειακού αερολιμένα για την προσπελασιμότητα της Κρήτης και την τοπική ανάπτυξη, σταθμίζοντας, αφενός, τον στόχο της εξασφάλισης δίκαιων όρων ανταγωνισμού στον κλάδο των αερομεταφορών και, αφετέρου, τις μεταφορικές ανάγκες.

Σχόλια

  1. όποιος αμφιβάλει ότι η "Ευρώπη" είναι ένας βρωμερός μηχανισμός προώθησης ημετέρων (στην περίπτωση αυτή βόρειων αροπορικών εταιριών)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.