Πηγές της ευρωζώνης λένε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους...

«Η Ελλάδα είναι απίθανο να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια που οφείλει και αναμένεται να αποδειχθεί αναγκαία η περαιτέρω απομείωση του χρέους της», φέρονται ότι δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας αναμένεται να κληθεί να το καλύψει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης χωρίς την συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι αξιωματούχοι φέρονται να είπαν ότι οι επιθεωρητές της Τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αναμένεται να αναφέρουν στην ανάλυσή τους για την βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία.
Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η ΕΚΤ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης θα κληθούν να απομειώσουν ένα επιπλέον τμήμα των 200 δισ. ευρώ που τους οφείλει η Αθήνα ώστε το ελληνικό χρέος να μπορέσει να θεωρηθεί ξανά βιώσιμο. Ωστόσο δεν υπάρχει καμιά προθυμία από τα κράτη-μέλη ή την ΕΚΤ για μια τόσο "δραματική", όπως τη χαρακτηρίζει το πρακτορείο, κίνηση σε αυτό το χρονικό στάδιο. 
ΑΜΠΕ

Σχόλια