Πουλήθηκαν τελικά τα τέσσερα Airbus για 40 εκατ. δολάρια

Κυριακή, 08 Ιουλίου 2012
Ανακοίνωση Τύπου
Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η απόφαση για την πώληση από το ελληνικό Δημόσιο των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus A340-300, που χρησιμοποιούσαν η παλιά «Ολυμπιακή Αεροπορία» και οι «Ολυμπιακές Αερογραμμές», ολοκληρώνοντας έτσι τη σχετική διαδικασία σε συνέχεια της κοινής υπουργικής απόφασης που πήρε στις 23/12/2011 η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων.
Η πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus Α340-300 είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων,
προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και συνιστά υποχρέωση της χώρας, αφού είχε αποφασιστεί έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό, ο οποίος έληξε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.
Στον διαγωνισμό αυτό πλειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Apollo Aviation Group, η οποία και προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα (40,4 εκατ. δολάρια) μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας. Οι άλλες τρεις εταιρείες που συμμετείχαν στην τελική φάση της διαδικασίας ήταν η AerSale Inc. (35 εκατ. δολάρια), η AAR Corp. (33,6 εκατ. δολάρια) και η Universal Asset Management Inc. (24,04 εκατ. δολάρια).
Σημειώνεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2009 έως σήμερα, την καθημερινή διαχείριση και επίβλεψη των αεροσκαφών (στάθμευση, ασφάλιση, ελάχιστη συντήρηση κλπ.) ασκεί η υπό εκκαθάριση εταιρία «Ολυμπιακές Αερογραμμές», με βάση σχετική σύμβαση που έχει υπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση των τεχνικών συμβούλων της Lazard, μόνο το κόστος της επένδυσης που θα απαιτείτο για να καταστούν τα τέσσερα αεροσκάφη πλήρως αξιόπλοα σήμερα θα υπερέβαινε τα 47 εκατομμύρια δολάρια.
Υ.Γ
Υ.Γ
Αν θέλετε διαβάστε και αυτά:

Τέσσερα Airbus A340 πουλήθηκαν τζάμπα...Χάσαμε τουλάχιστον 100 εκατ. €
Γιατί κρύβουν την τιμή πώλησης των 4 Airbus A 340 ;;
Με απευθείας ανάθεση ...εταιρεία "φάντασμα" έκανε την αποτίμηση των AIRBUS A340-300
Φουλ του "Ρήγα" με τα AIRBUS A340-300 ...Ξεσκεπάζουμε την κομπίνα
Στην βουλή το θέμα του σκανδάλου των Airbus και από τον Νίκο Νικολόπουλο.
Στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, διάταξη για το ξεπούλημα των Airbus...
Ξεσκεπάζουμε την κομπίνα...Ιδού η σκανδαλώδης διάταξη για το ξεπούλημα των Airbus
Χατζηδάκης:To YΠOIK θέλει να χρησιμοποιήσει τη Βουλή ως ''πλυντήριο'' για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών της ΟΑ
Η Apollo πούλαγε τους κινητήρες των Airbus, ένα μήνα πριν κατακυρωθεί η πώληση

Σχόλια