Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ NOVOTEL ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με εκπληκτικό παλμό από πλευράς κόσμου, έγινε απόψε (Τετάρτη 6 Ιουνίου) η Συνδιάσκεψη του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο ξενοδοχείο NOVOTEL.
Κεντρικός ομιλητής ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, ολόκληρος ο λόγος του οποίου ακολουθεί στο παρόν Δελτίο Τύπου.
Στη συνέχεια μίλησαν κατά σειρά:
Ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλης Γιαννάκης
Ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης καθηγητής Νότης Μαριάς
Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος.
Τη συνδιάσκεψη συντόνισε ο Εκπρόσωπος του Κινήματος και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


Ξεκινάμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις που βλέπει κανείς στο διαδίκτυο και στα Μέσα δικαιώνουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για αυτά που λέγαμε. Αλλά και από πολύ πιο πριν. Από τότε που ξεκίνησε η Ελλάδα να μπαίνει στη λογική του Μνημονίου. Από τότε που χρησιμοποιήθηκε η χώρα μας σαν πυροκροτητής για να χτυπηθεί το σύνολο της Ευρώπης.

Η Ισπανία σήμερα, η Πορτογαλία, η Ιταλία, όλες οι χώρες εκείνες που ακολουθούν αυτή τη λογική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, στη λογική ουσιαστικά της καθυπόταξης των πολιτών. Της καθυπόταξης σε λογικές μετατροπής των ανθρώπων, των πολιτών ανθρώπων σε αριθμούς μητρώων.

Βλέπουμε ότι η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί πλέον σε ανθρωπιστική κρίση. Βλέπουμε πλέον μπροστά μας ξεκάθαρα ότι σκοπός είναι να καταργηθεί η ιδιωτική ιδιοκτησία. Θα πάψουν να παίζουν ρόλο οι αρχές και οι αξίες και τη θέση των αρχών και των αξιών να τις πάρει η λογική της αγοράς. Η λογική του νεοφιλελευθερισμού. Η λογική του Φρίντμαν.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ένα κίνημα που μαζί δημιουργήσαμε μέσα από το διαδίκτυο χωρίς να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από την κρατική επιχορήγηση είναι πλέον το μόνο πατριωτικό, αστικό και λαϊκό κίνημα.

Και το λέω πατριωτικό, αστικό και λαϊκό κίνημα γιατί ουσιαστικά βλέπουμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της Μεταπολίτευσης να έχουν ενωθεί κάτω από μία μόνο ομπρέλα: την ομπρέλα του νεοφιλελευθερισμού και της κατάργησης της ανθρώπινης υπόστασης.
Το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα το οποίο ξεκίνησε με όραμα το σοσιαλισμό με πατριωτικές αρχές λέγοντας «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», στην αρχή όμως εκείνοι τις ήθελαν έχει μετατραπεί σε ένα νεοφιλελεύθερο κίνημα το οποίο υποστηρίζει μόνο τη λογική των αγορών. Τη λογική εκείνων, των κερδοσκόπων που πλέον δέχονται απροκάλυπτα και συστήνουν στους Έλληνες ποιον θα ψηφίσουν.

Είδαμε προχθές το Τζορτζ Σόρος, το συνδαιτημόνα του κ. Γιώργου Παπανδρέου, αυτόν που βόλευε τότε η πτώχευση της Ελλάδος και η εξαθλίωση των Ελλήνων να υποδεικνύει στους Έλληνες πολίτες τι θα κάνουν στις επόμενες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία ένα κόμμα που πίστευε στην πατριωτική πολιτική, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην ελεύθερη αγορά, στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ένα κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που μιλούσε για την Ευρώπη των εθνών έχει μετατραπεί πλέον σε ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων πολιτικών συνήθως ανθρώπων που δεν εξελέγησαν αλλά επιλέγησαν από τις αγορές ως οι εκλεκτοί των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και έχει γίνει ουραγός της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Παρακαλούνε δε και οι δύο μαζί να συγκυβερνήσουν προκειμένου να αποτελειώσουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Γι’ αυτό αυτούς τους δύο χώρους που πλέον δεν υπάρχουν, τους χώρους αυτούς τους καλύπτει το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ένα κίνημα που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά πιστεύουμε και στο ρόλο του κράτους που πρέπει να προστατεύει τους πολίτες ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές που έχουμε τεράστια επίθεση στην ελληνική οικογένεια.

Ένα κίνημα που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις επιχειρήσεις, αλλά και από την άλλη κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τον απροστάτευτο πολίτη από τις επιθέσεις των αγορών και από την ισοπέδωση των πάντων.

Δυστυχώς, βλέπετε, σήμερα μάθαμε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να μη γίνει debate. Φοβήθηκαν να κάνουν διάλογο με τους Έλληνες πολίτες. Προτιμούν να κάνουν διάλογο με τον εαυτό τους, με τις διαφημιστικές εταιρίες και τον κ. Πρετεντέρη μόνο.

Αρνούνται να έρθουν ενώπιον του ελληνικού λαού και να ακούσει ο ελληνικός λαός την ανταλλαγή απόψεων, προγραμμάτων, θέσεων για έναν απλό λόγο:

Γιατί δεν έχουν πρόγραμμα. Γιατί δεν έχουν θέσεις. Γιατί δεν έχουν πιστεύω πέραν των αγορών και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Είναι γυμνοί κάθε φορά που συζητούν δημόσια.

Προτιμούν λοιπόν τις μονόπρακτες διαφημίσεις, τους εκβιασμούς απέναντι στους πολίτες, την τρομοκρατία στους πολίτες και όχι τον διάλογο, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

Εμείς τους καλούμε για τελευταία φορά να βγουν από το καβούκι τους, και να έρθουν να συζητήσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού, που εκείνος παραμένει κυρίαρχος στην δημοκρατία την Ελληνική.

Σε μια δημοκρατία που πιστεύει στην λαϊκή κυριαρχία και στην κοινωνική δικαιοσύνη αλλά περισσότερο ακόμα στην διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Στην διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας, και μαζί με την εθνική κυριαρχία στην διατήρηση του δικαιώματος της ασυλίας ενός κράτους, που δέχεται επίθεση όπως και τα άλλα κράτη, από αυτό το μεγάλο τσουνάμι το οποίο έρχεται το οποίο πρέπει να το γνωρίζουν.

Η επίθεση που θα γίνει στους πολίτες είναι μια τεράστια επίθεση.

Στην οικονομία μας τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο 1.500.000 άνεργοι,6.000.000 Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας, το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα χαράτσια, να αποδώσουν το Φ.Π.Α, να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πριν από λίγο βγήκε η έρευνα από τον Αθήνα 9,84 όπου αποδεικνύει ότι 3.000 ελληνικές επιχειρήσεις μετανάστευσαν που;

Στην Αλβανία στην Βουλγαρία και στην Κύπρο.

Αν είναι ποτέ δυνατόν κανείς να πίστευε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, θα φεύγανε από δω για να πάνε μέσα στα Τίραννα ή να πάνε στη Σόφια, να πάνε στις χώρες εκείνες με τις οποίες συνορεύουμε και βοηθούσαμε μέχρι πριν από λίγο καιρό για να αναπτυχθούν οικονομικά. Και για αυτό γιατί;

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και οι υπάλληλοι τους εδώ,οισυγκυβερνήτες δημιούργησαν τέτοιου είδους συνθήκες, που προσέφεραν την ανασφάλεια στους επαγγελματίες κάθε γραμματέας υπουργού που άλλαζε, κάθε νομικός υπουργού που άλλαζε, άλλαζε και το φορολογικό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι να πρωτοπληρώσει.

Ούτε οι ίδιοι οι εφοριακοί δεν ξέρουν πώς θα εφαρμόσουνε όλους αυτούς τους φορολογικούς νόμους.Έχουν φέρει την ανασφάλεια στην χώρα.

Η δική μας πρόταση είναι απόλυτα σαφής, φορολογικός νόμος ένας με κατάργηση όλων των προηγουμένων ο όποιος θα έχει συνταγματική ισχύ για δέκα χρόνια θα γνωρίζει κανείς τι πρέπει να πληρώσει.

Και κανείς υπουργός ο οποίος παίρνει εντολή από συγκεκριμένα κέντρα δεν θα μπορεί να αλλάξει.

Η αγορά πρέπει να ξαναρχίσει να λειτουργεί,

Και για να λειτουργήσει η αγορά απαιτείται άμεσα να παρθούν μέτρα, να παρθούν μέτρα ώστε να μπορέσουν να ξαναξεκινήσουν να λειτουργούν, ιδίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ανακοινώσαμε αυτόν ειδικό λογαριασμό οφειλετών του δημοσίου, που θέλω να το διαβάσετε με μεγάλη προσοχή το πρόγραμμα μας και να το διαδώσετε.

Δηλαδή όλες οι οφειλές που έχει μια μικρομεσαία επιχείρηση στο δημόσιο από φόρους, από Φ.Π.Α που δεν αποδίδεται, 1500% αυξήθηκαν τα πλαστά τιμολόγια, όχι ότι είναι απατεώνες οι μικρομεσαίοι αλλά προκειμένου να γλιτώσει έναν δύο μήνες να πάρει μια ανάσα έβαζε ένα τιμολόγιο μέσα για την απόδοση του Φ.Π.Α.

Η απόδοση λοιπόν του Φ.Π.Α που έχουμε πει, οι υποχρεώσεις που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και εκείνα που οφείλουν σε τελωνεία.

Οι οφειλές δηλαδή της επιχείρησης προς το δημόσιο να μεταφερθούν, σε έναν ειδικό λογαριασμό στην Νέα Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα την οποία έχουμε ανακοινώσει στο πρόγραμμα μας, και να ανοίξει ένας νέος κωδικός στο γενικό λογιστήριο του κράτους, ένας κωδικός ονομαστικός της κάθε επιχείρησης.

Αυτή η επιχείρηση λοιπόν που θα μεταφέρει αυτές τις οφειλές της που δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει, θα μπορεί άμεσα να πάρει φορολογική ενημερότητα να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα, βγαίνει και αυτόματα από το Τειρεσία. Σταματάει κάθε δίωξη ποινική ή αστική. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή, οι επιχειρηματίες διώκονται, διώκονται σαν τους χειρότερους ληστές. Υπάρχουν πληρότητα στις φυλακές 130%. Και οι ύποπτοι για να συλληφθούν το διαφημίζουν κιόλας. Οι απατεώνες είναι με το Χριστοφοράκο μαζί ελεύθεροι. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες χύνουν ιδρώτα και αίμα για αν διατηρήσουν ένα μικρό μαγαζί και να μπορέσουν να πληρώσουν ένα, δύο , τέσσερις εργαζόμενους. Όλα αυτά τα χρήματα τα οποία θα περάσουν από εκεί δίνουν τη δυνατότητα να αναπνεύσει μια επιχείρηση. Σταματάει η ποινική και αστική δίωξη όπως σας είπα. Βγαίνει από το Τειρεσία παίρνει το δικαίωμα να ξεκινήσει από το μηδέν.

Το 50% των δανείων το οποίο έχει πάρει από τις τράπεζες και έχει πληρώσει συνήθως 400% -1000% όλα αυτά τα δάνεια κουρεύονται κατά 50%. Και ρυθμίζεται η πρώτη δόση σε δύο χρόνια.

Κόστος για το δημόσιο αυτό 0, διότι από μία επιχείρηση που έχει φτάσει πλέον στα όρια δεν πρόκειται να εισπράξεις ποτέ και τίποτα.

Μ’ αυτό τον τρόπο έχοντας αρχίσει μια επιχείρηση από την αρχή ουσιαστικά και έχοντας ρυθμίσει τις οφειλές σε 100 δόσεις για 100.000 ευρώ, σε 150 δόσεις για 400.000 ευρώ, σε 240 δόσεις για 3.000.000 ευρώ ουσιαστικά τι έχουμε καταφέρει; Έχει καταφέρει να μπορεί να αποπληρώσει ο επιχειρηματίας, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο κλάδος και παράλληλα αυτά που θα εισπράττει άμεσα με τη ξαναλειτουργία της επιχειρήσεως του να το αποδίδει αμέσως στο δημόσιο. Θα αποδίδει δηλαδή, χρήματα στο δημόσιο απ’ τη πρώτη βδομάδα επανεκκίνησης της λειτουργίας. Έχουμε λύσει ουσιαστικά το θέμα της έλλειψης οξυγόνου στην αγορά, όπου η έλλειψη οξυγόνου στην αγορά κυρίες και κύριοι δεν είναι κάτι το οποίο τυχαίως έγινε. Δεν το έκαναν από λάθος οι πολιτικοί, το έκαναν επίτηδες διότι σκοπός τους ήταν να κλείσουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να κλείσει το κάθε μαγαζί στην Αθήνα, στη περιφέρεια και να αντικατασταθεί από πολυκαταστήματα τα οποία ουσιαστικά θα ελέγχουν το σύνολο των καταναλωτών, θα ελέγχουν το σύνολο των πολιτών. Δεν θα τους το επιτρέψουμε, δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσουν τη μεσαία τάξη σ’ αυτόν εδώ το τόπο.

Μόλις προχωρήσει αυτή η εφαρμογή του ειδικού λογαριασμού και αρχίσει να έχει έσοδα το κράτος κατευθείαν θα δούμε ότι θα έχουμε μείωση της ανεργίας. Θα μπορέσει κάθε μικρομεσαία επιχείρηση να απασχολήσει ένα έως δύο εργαζόμενους διότι για‘μας δεν είναι λύση το να χρηματοδοτούμε την ανεργία. Βλέπω προγράμματα κομμάτων από αυτά που γράφουν οι διαφημιστές και όχι οι πολιτικοί να λένε με περηφάνια ότι θα χρηματοδοτήσουν λέει την ανεργία για δύο χρόνια. Εμείς θέλουμε να χρηματοδοτηθεί η εργασία και το δικαίωμα της εργασίας. Δε λέει τίποτα να μαραζώνουν τα νέα παιδιά στα σπίτια και οι γονείς να κοιτάζουν τα παιδιά στα μάτια και να μη ξέρουν τι να κάνουν.

Δεν είναι λύση το να δίνουμε συμπόνια σ’ ένα νέο παιδί ο οποίος πιάνει και λιώνει τα τσιμέντα λέγοντας του κάτσε εδώ να σε πληρώνω για να κάθεσαι. Πρέπει να του δώσουμε το δικαίωμα της εργασίας και πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία αυτή στην πατρίδα μας να φεύγουν νέα παιδιά μετανάστες στο εξωτερικό.

Αρκετά, οι γονείς μας γέμισαν τις φάμπρικες του Βερολίνου, αρκετά έφυγαν στην Αυστραλία, αρκετοί πήγαν στην Αμερική. Βεβαίως μεγαλούργησαν οι ομογενείς μας εκεί αλλά πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους ομογενείς μας αντί να πάρουν τα παιδιά τους υπαλλήλους στα εστιατόρια τους και τις επιχειρήσεις τους να γυρίσουν πίσω και να επενδύσουν στη πατρίδα.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το προτείνουμε γιατί ουσιαστικά είμαστε οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουμε δέσμευση από το Μνημόνιο ούτε έχουμε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή μας έχοντας υποχρεωθεί στους τοκογλύφους. Δεν έχουμε πάρει λεφτά απ’ το Χριστοφοράκο και τους διάφορους απατεώνες. Δεν μας κρατάνε από μαύρες σακούλες, δεν μας εξουσιάζουν οι μεσάζοντες τους είμαστε ελεύθεροι Έλληνες, είμαστε Έλληνες που μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια και να τους λέμε διότι αμαυρώνουν την Ελλάδα. Ο κύριος Σόιμπλε και η κυρία Μέρκελ ναι βεβαίως υπάρχουν απατεώνες πολιτικοί που τα αρπάξανε και θα τιμωρηθούν και θα πάνε μέσα αλλά εσείς κυρία Μέρκελ γιατί δεν αφήνετε εκείνους που τα δώσανε να λογοδοτήσουν στην Ελληνική δικαιοσύνη;

Το γιατί το κάνουνε θα σας το εξηγήσει αργότερα ο Νότης Μαριάς και ο Κώστας Μαρκόπουλος στις ομιλίες τους γιατί από ‘κει προκύπτει το επονείδιστο του χρέους, από ‘κει προκύπτει το τι φοβούνται, γιατί φοβούνται τη διαγραφή των χρεών αυτών που δημιούργησαν με ειδικό σκοπό με σκοπό να ελέγξουν τη χώρα.

Δε θέλω να σας κουράσω πολύ.

Θέλω να σας πω, ότι σ’ αυτές τις περιοδείες που κάνουμε σ’ όλη την Ελλάδα, έχουμε σαρώσει όλη τη χώρα, έχουμε ουσιαστικά δει μια Ελλάδα να γεννάει ακαλλιέργητες εκτάσεις στη Μακεδονία, στη Θράκη απίστευτα εγκαταλελειμμένη, εκεί θέλουν να βάλουνε τα φωτοβολταικά τους πάρκα για να μην παράγει ο Έλληνας. Εκεί πρέπει εμείς να γυρίσουμε πίσω τα νέα παιδιά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να γίνει η Ελλάδα μια χώρα παραγωγών. Mια χώρα που θα παράγει, που θα καλλιεργεί, που θα εξάγει. Χθες ήμουν στη Καβάλα και επισκέφτηκα αυτή τη πόλη η οποία έχει κάνει περήφανη με τη βιομηχανία και τις εξαγωγές της όλη την Ελλάδα.

Πήγα στην Kavala oil μια επιχείρηση που προέκυψε αυτοδιαχειριζόμενη που προέκυψε μετά τον Πρίνο1 και Πρίνο 2 , οι ίδιοι δηλαδή οι εργαζόμενοι που δουλεύανε στο Πρίνο 1 και Πρίνο 2 αποφασίσανε να μην κλείσουνε την επιχείρηση αυτή και να συνεχίσουνε να κάνουνε άντληση πετρελαίου. Δώδεκα χρόνια καθίσανε και παράγουν πετρέλαιο. Προσέξτε τώρα και γιατί σας το λέω μου είπανε ένα εκπληκτικό , εκεί που υπήρχαν οι εγκαταστάσεις του Πρίνου 1 πρότειναν, και μου το έδειξαν δέκα είκοσι φορές προς το υπουργείο Ενέργειας, να μετατρέψουν αυτή τη τρύπα πετρελαίου σε αποθήκη φυσικού αερίου όπως γίνεται σε όλο το κόσμο. Τους αρνήθηκαν την επένδυση των 400 εκ. Ευρώ γιατί την ίδια στιγμή ο αδερφός του τότε Πρωθυπουργού ταξίδευε στο Κατάρ για να δημιουργήσει δεξαμενές φυσικού αερίο.
Είμαστε απόλυτα σαφής και κατηγορηματικοί, στο πρόγραμμα μας, σε σχέση με το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, δεν έχει να φοβηθεί κανένας Έλληνας πολίτης τίποτα θα προχωρήσουμε από την πρώτη μέρα στη δημιουργία της επιτροπής λογιστικού ελέγχου, θα ανακηρύξουμε την Α.Ο.Ζ θα υποστηρίξουμε την εθνική μας κυριαρχία. Για τον εξής λόγο, διότι τη προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να διαφαίνεται το ποιός είναι ο ρόλος που ζητούμε ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ. στο Mega Channel στη συνέντευξη του ο κ. Σαμαράς είπε «ζητάμε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της Α.Ο.Ζ.». Φαίνεται απλό έτσι; Δεν είναι καθόλου απλό. Πρώτα από όλα κανείς δεν χρειάζεται να βοηθήσει για να ανακηρύξουμε την Α.Ο.Ζ. την οποία έχουμε υπογράψει.Ξέρετε όμως που είναι το επικίνδυνο;

Και καλώ δημόσια και τον κ. Σαμαρά και τους άλλους Αρχηγούς να πάρουν τώρα δημόσια θέση. Μην διανοηθούν να δοθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας ως εγγύηση στα ευρωομόλογα για να σώσουμε εμείς την Ευρώπη. Και αν τους έχει περάσει από το μυαλό, ότι θα εξαθλιώσουνε τους Έλληνες πολίτες για να φτάσουμε σε σημείο για να πούμε ότι θα σωθούμε από τα ευρωομόλογα που θα εκδώσουνε. Αλλά από πίσω τα ευρωομόλογα θα έχουν εγγύηση τα ελληνικά πετρέλαια, το ελληνικό φυσικό αέριο, τον ελληνικό χρυσό. Να το ξεχάσουνε οι υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων. Αυτή η χώρα δε παραδίδεται. Αυτή η χώρα δεν προσκυνά. Ναι, θα περάσουμε δύσκολα. Αλλά θα εργαστούμε σκληρά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Μην προσπαθούνε να μας πιέσουνε, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ασυμπίεστοι. Όσους μπορέσανε να εξαγοράσουν, εξαγόρασαν.

Καλό ταξίδι.

Μα να ξέρουνε κάτι: οι γλάροι δεν μπαίνουνε ούτε σε κλουβιά ούτε τους δίνουν dvd, γιατί πετούνε πάνω από τη γαλάζια θάλασσα. Και παράλληλα μην περιμένουν να συμβιβαστούμε με ανταλλάγματα. Τα μόνα ανταλλάγματα που εμείς θέλουμε είναι να βλέπουμε τα παιδιά μας στα μάτια και την Ελλάδα μας να χαμογελά. Να βλέπουμε τις επιχειρήσεις να δουλεύουνε και να έρχονται στη πατρίδα μας οι τουρίστες εκείνοι που θα θαυμάζουν τους Έλληνες μαζί με την Ελλάδα. Την εμπορική μας ναυτιλία να ξανασηκώνει πάλι την ελληνική σημαία. Και να μπορεί η παραμεθόριος να αναπνέει όχι έχοντας δίπλα μια χώρα που έχει μόνο της 10% φορολογία και εμείς 45. όχι ένα Φ.Π.Α της τάξης του 23% και δίπλα 5.Θα μπορέσουμε να αναπτυχτούμε. Και θα αναπτυχτούμε είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει.

Είμαστε ΠΟΛΛΟΙ
Είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ


Σχόλια