CNBC: Οι Έλληνες συνεχίζουν να δουλεύουν απλήρωτοι!

olympia.gr
“Το στερεότυπο του τεμπέλη Έλληνα εργαζόμενου που φοροδιαφεύγει και μπορεί μεν να δουλεύει πολλές ώρες χωρίς όμως να παράγει, καταρρίπτεται”, αναφέρει νέο δημοσίευμα του CNBC.
“Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν τη χώρα με τους πολίτες που δουλεύουν λιγότερο σκληρά σε σχέση με τους Βρετανούς, τους Ισπανούς, τους Πολωνούς και τους Τσέχους”.
Η δημοσιογράφος Catherine Boyle πραγματοποίησε και σειρά συνεντέυξεων μάλιστα, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες δίνουν τον τίτλο του πιο τεμπέλη λαού, στους Ιταλούς.
Οι Έλληνες έχουν τις λιγότερες ημέρες διακοπών στην Ευρώπη, ενώ το ηλικιακό όριο για να βγει κανείς σε σύνταξη, ανεβαίνει στα 61 χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα.


Ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος, περνάει κατά μέσο όρο 2.017 ώρες στο γραφείο, που αποτελεί ρεκόρ για την Ευρωζώνη.
Κάτι το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, που για να αυξήσουν το εισόδημα τους προσπαθούν να εργάζονται περισσότερες ώρες την ημέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Να σημειωθεί, ότι οι παραπάνω ώρες εργασίας δε συνδέονται αναλογικά με τα μεγέθη των μισθών, κάτι που ενδεχομένως να αποτελεί κύρια αιτία και για το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
Ο μύθος της χαμηλής παραγωγής, έχει να κάνει με τον υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα ο οποίος μέχρι πρότινος δεν απέδιδε. Το ένα πέμπτο των εργαζομένων απασχολούνται στο δημόσιο..
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να εργάζονται αν και πολλές φορές δεν πληρώνονται, ειδικά στις μέρες μας.
Στη συνέχεια γίνεται λόγος για την Ελευθεροτυπία, η οποία σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, “είναι η πιο κοντινή στη Guardian ελληνική εφημερίδα”.
Η Κάτια Αντωνιάδη, συντάκτης της Ελευθεροτυπίας, είπε χαρακτηριστικά: “Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γιατί δουλεύουμε σε μια εφημερίδα που ήταν πάντα φιλελεύθερη, μας αρέσει το περιβάλλον και πιστεύουμε στην εφημερίδα μας. Και ναι, σίγουρα, πιστεύουμε πως αν βγούμε εκεί έξω για να αναζητήσουμε άλλη δουλειά, πολύ δύσκολα θα βρούμε γιατί τα ΜΜΕ στην Ελλάδα βρίσκονται σε πραγματική κρίση”.
Newsbomb.gr

Σχόλια