Ψηφίζοντας για την Ελλάδα...

Το έχουμε πει και θα το πούμε πολλές φορές. Η λογική του να ψηφίζουμε μεγάλο κόμμα γιατί το μικρό δεν έχει πιθανότητα να βγει είναι εσφαλμένη. Βασίζεται στην ψυχολογία του πλήθους και καλλιεργείται από ένα σύστημα που ενώ βλέπει ότι παραπαίει προσπαθεί να κρατηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην επιφάνεια για να μην βουλιάξει. Όταν βουλιάξει όμως, θα μας πάρει όλους μαζί του.
Η λύση είναι να ψηφίσετε αυτό που πιστεύετε. Ακούω δεκάδες ανθρώπους (υπάρχουν πολλές χιλιάδες, είμαι σίγουρος) να λένε "ωραία αυτά που λέτε, συμφωνώ 100% αλλά δεν θα σας ψηφίσω γιατί δεν θα βγείτε"!!! Το ανάποδο ισχύει όμως. Δεν θα βγούμε αν δεν μας ψηφίσετε...!!! Και έτσι θα βγάλετε κάποιον που δεν συμφωνείτε μαζί του και δεν σας δίνει και λόγο!!! Εμείς όμως σας δίνουμε λόγο γιατί είμαστε εσείς. Εμείς σας θέλουμε να έχετε λόγο συνέχεια και όχι μία φορά κάθε 4 χρόνια για να βγάλουμε την... Μις Κυβέρνηση.

Όταν συμφωνείς ότι η έξοδος από την κρίση είναι η λύση των προβλημάτων πως μπορείς να ψηφίζεις κάποιον που υπόσχεται ημίμετρα; Πως μπορείς να ψηφίσεις κάποιον που δεν αναγνωρίζει καν το πρόβλημα; Κάποιον που θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι ένα μικρό μέρος της κοινωνίας, ο πλούσιος φοροφυγάς, ο δημόσιος υπάλληλος, ο... Γερμανός ή ο Πακιστανός και όχι όλη η δομή του κράτους . Κάποιον που παρουσιάζει έτοιμες "λύσεις" για το σύμπτωμα και δεν θα σας ξαναρωτήσει τίποτα για τα επόμενα 4 χρόνια!!! Αυτή είναι η πολιτική στην Ελλάδα. Είναι ένα σύστημα άθλιο και διεφθαρμένο μέχρι τον πυρήνα του.

Για να διορθώσουμε τα προβλήματα της χώρας και για να έχουμε μέλλον δεν αρκούν οι υποσχέσεις των πολιτικών ελίτ που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα. Χρειάζεται η συμμετοχή των πολιτών. Η συμμετοχή όλων μας στις αποφάσεις καθημερινά αν είναι δυνατόν από το τοπικό μέχρι το εθνικό επίπεδο. Με πραγματική ενημέρωση και όχι με υποθέσεις. Με στοιχεία και όχι με φήμες.

Θέλετε αριθμούς; Να σας δώσω μερικούς: Η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, η διαπλοκή και η γραφειοκρατία κοστίζουν στην χώρα 15 Δις ευρώ!!! Την στιγμή που το έλλειμμα είναι 10 Δις. Μερικές απλές κινήσεις που θα δώσουν τον έλεγχο και τις αποφάσεις στους πολίτες καθώς επίσης και με σοβαρή ηλεκτρονική οργάνωση του κράτους θα φέρουν σχεδόν άμεσα αυτά τα έσοδα.

Τα υπόλοιπα θα γίνουν με την παιδεία και τις νέες αρχές που θα διέπουν την κοινωνία μας, πλέον. Γιατί μπορούμε να εκπαιδευτούμε σε ένα νέο σύστημα που μας υπολογίζει και δεν μας αφήνει απέξω. Που ζητάει την συμμετοχή μας και επιβραβεύει το σωστό και όχι το διεφθαρμένο.

Μην κάνετε το λάθος να ψηφίσετε κάποιον που δεν θέλετε γιατί δεν θέλετε περισσότερο κάποιον άλλον που θα ψηφιστεί πάλι από αυτούς που δεν θέλουν τον δικό σας που δεν... θέλετε!!! Είδατε πόσο αστείο ακούγεται αυτό που σκέφτονται κάποιοι, ίσως και εσείς;

Θέλετε πρακτικά να σας πω τι μπορεί να κάνει ένα Πειρατικό κόμμα με 8 βουλευτές; Να σταματήσει νομοσχέδια, να αλλάξει την γνώμη άλλων βουλευτών, να προτείνει λύσεις που έχουν συζητηθεί με εσάς.

Θέλετε παράδειγμα; 2 Ευρωβουλευτές έχει το Σουηδικό Κόμμα Πειρατών, ανάμεσά τους η νεώτερη Ευρωβουλευτής και όμως έχει ήδη πετύχει να απορριφθεί η ACTA που στην ουσία καταργεί το απόρρητο των επικοινωνιών σε 4 επιτροπές της Ευρωπαϊκής βουλής. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει σε μια χώρα με τόσα προβλήματα όπως η δική μας ένα τέτοιο σύστημα που ενημερώνει τον πολίτη, ενημερώνει τον βουλευτή και προτείνει λύσεις για την αιτία του προβλήματος και όχι για το σύμπτωμα.

Μην ακολουθείτε τυφλά. Συμμετέχετε. Το πρώτο βήμα έγινε στις 6 Μαΐου όπου σχεδόν χωρίς καθόλου φυσική παρουσία το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας με 4 μήνες μόνο ύπαρξης πήρε 0,52% χωρίς μάλιστα να συμμετέχει με ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια. Σήμερα που καλύπτουμε το 98% του πληθυσμού και έχουμε μεγαλύτερη παρουσία φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε. Μαζί σας. Με την δική σας ψήφο. Με την δική σας φωνή που δεν σταματάει στις 18 Ιουνίου, αλλά συνεχίζει να ακούγεται. 
 
http://vaspersview.blogspot.com/2012/06/blog-post_06.html

Σχόλια