Μέρκελ: «Τέλος το υπόσχομαι, ξε-υποσχόμαι, δεν τρέχει τίποτα»

Την πεποίθηση ότι η νέα κυβέρνηση θα εκπληρώσει τις συμφωνίες εξέφρασε σε κομματική εκδήλωση η ΄Αγκελα Μέρκελ. "Δεν γίνεται οι χώρες που τηρούν τις συμφωνίες να σέρνονται με το χαλκά στη μύτη από τις άλλες"
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ελπίζει ότι από τις ελληνικές εκλογές θα προκύψει μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι πρόθυμη να εκπληρώσει τους όρους λιτότητας.
«Η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει μόνο, όταν όλα τα κράτη μέλη εμμείνουν στη δημοσιονομική πειθαρχία», δήλωσε η Μέρκελ σήμερα κατά τη διάρκεια κομματικού συνεδρίου της περιφερειακής οργάνωσης του CDU στο Darmstadt.
«Με το χαλκά από τη μύτη»
---Μια μέρα πριν τις εκλογές η καγκελάριος δεν άφησε να διαφανεί καμιά ετοιμότητα για τυχόν συμβιβασμό με την Ελλάδα. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν όλες οι χώρες μέλη δεν τηρούν δημοσιονομική πειθαρχία. Θα πρέπει να δοθεί τέλος στην πρακτική ‘υποσχεθήκαμε, ξε-υποσχεθήκαμε, δεν τρέχει τίποτα’. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει» υπογράμμισε η καγκελάριος. «Εύχομαι στις αυριανές εκλογές να δοθεί το μήνυμα ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Η χορήγηση οικονομικής βοήθειας δεν αποτελεί μόνο ένδειξη αλληλεγγύης στην αλληλεγγύη, αλλά και κίνηση για να οικοδομήσουμε το θεμέλιο για την ευημερία των παιδιών και των εγγονών μας".
Η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ επιβολής κυρώσεων σε απείθαρχα κράτη. «Πρέπει να υπάρχουν ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οποίοι να ελέγχουν αν τα εθνικά κράτη τηρούν τις συμφωνίες με το κοινό νόμισμα. Με το να απορρίπτουμε τις κυρώσεις δεν επιτυγχάνουμε τους επιθυμητούς στόχους. Δεν γίνεται οι χώρες που τηρούν τις συμφωνίες να σέρνονται με το χαλκά στη μύτη από τις άλλες. Η σωστή απάντηση είναι ενίσχυση της Ε.Ε. και περισσότερος έλεγχος". Και πρόσθεσε: « Όποιος δεν είναι πρόθυμος να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία, θα διαπιστώσει, ότι η διατήρηση της σταθερότητας του κοινού νομίσματος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση».
Deutsche Welle 
Y.Γ
Ας ελπίσουμε ότι σήμερα το βράδυ θα πάρει το μήνυμα η Μέρκελ και θα  νοιώσει καλά τι σημαίνει ελληνική περηφάνια, αξιοπρέπεια και αγώνας...

Σχόλια