Πειρατές επιτέθηκαν σε Ελληνικό τάνκερ στην Νιγηρία


Photo by David Clark/AFP/File
Πειρατές επιτέθηκαν σε ένα ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Νιγηρίας την Παρασκευή, αλλά απέτυχαν να καταλάβουν το πλοίο μιας και το πλήρωμα κρύφτηκε σε ένα ασφαλές δωμάτιο, δήλωσε το ΙΜΒ (International Maritime Bureau ).
Το δεξαμενόπλοιο ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Λάγος όταν οι ένοπλοι πειρατές επιβιβάστηκαν νωρίς σήμερα, δήλωσε ο Νόελ Τσουνγκ, επικεφαλής του κέντρου πληροφόρησης της πειρατείας του ΙΜΒ στην Κουάλα Λουμπούρ.
Τα 23 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να μπουν σε ένα ασφαλές δωμάτιο
και έστειλε ένα σήμα κινδύνου που έλαβε το IMB, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε το νιγηριανό πολεμικό ναυτικό και άλλα πολεμικά πλοία που περιπολούσαν στην περιοχή.
Τα ασφαλή δωμάτια-χώροι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τις επιχειρήσεις, για την προστασία των πληρωμάτων θαλάσσιων μεταφορών και για να ματαιώσουν τις επιθέσεις των πειρατών.
Ο Τσουνγκ είπε ότι οι πειρατές, πιθανόν είχαν σαν σκοπό να κλέψουν το φορτίο του πλοίου, εγκατέλειψε το σχέδιό τους, καθώς δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην ασφαλή αίθουσα και κάλεσε τα πληρώματα άλλων πλοίων ανοικτά της Δυτικής Αφρικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σχόλια