Αυστρία: "Δε θα διαπραγματευτούμε εκ νέου τους όρους με την νέα κυβέρνηση"

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας μόλις δυο μέρες πριν τις εκλογές στην Ελλάδα έσπευσε να προειδοποιήσει πως όποια και αν είναι η νέα κυβέρνηση δε πρόκειται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
O αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα "Βίρτσαφτσμπλατ", προειδοποίησε πως με τη μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση των όρων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρώπη, η οποία, όπως λέει, είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει τη βοήθεια για τη χώρα κάτω από τους συμφωνηθέντες όρους.

Πρόσθεσε επίσης πως δεν θα ήταν σοβαρό να αφήνεται να δημιουργείται αυτή η εντύπωση και η ευρωπαϊκή πλευρά παραμένει σταθερή και μετά τις εκλογές, σε αυτά που έχει υποσχεθεί, όμως θα πρέπει να υπάρχει και η θέληση από την άλλη πλευρά.
Απαντώντας στο ερώτημα, για το τι θα συμβεί αν οι Έλληνες δεν θέλουν πλέον οι ίδιοι το Ευρώ, ο κ. Σπίντελεγκερ σημειώνει πως θα υπάρξει μια νέα κατάσταση, την οποία δεν μπορεί να προβλέψει, ωστόσο θα πρέπει να αναμένονται κατ΄ αρχή με ηρεμία οι εκλογές και τα αποτελέσματα και ο ίδιος, τελείως συνειδητά, δεν επιθυμεί να κάνει πριν τις εκλογές, εικασίες για μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Τελικά, όπως επισημαίνει, οι Ελληνες πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν για το μέλλον τους και μερικά κόμματα στην Ελλάδα αφήνουν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ευρώπη θα διαπραγματευθεί εκ νέου τους όρους, κάτι που δεν το θεωρεί ρεαλιστικό, αλλά από κοινοτικής πλευράς δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να επιβάλει κάτι.

Σχόλια