ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κοινοποιούμε τις θέσεις του Κινήματος μας σχετικά με την κτηματαγορά και τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτές διατυπώνονται στα επί μέρους κεφάλαια του Οικονομικού Προγράμματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗΣ, που αποτελεί το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Κινήματος μας και είναι περιληπτικά οι εξής :
  • Πάγωμα των Αντικειμενικών Αξιών
  • Μείωση των Αντικειμενικών Αξιών σε συγκεκριμένες εμπορικές περιοχές όπου σήμερα, λόγω της κρίσης, αυτές είναι πολλαπλάσιες της εμπορικής αξίας των ακινήτων αναφοράς τους.
  • Υποχρεωτική καταβολή του τιμήματος της αγοραπωλησίας μόνο με τραπεζικές επιταγές ή με τραπεζικό έμβασμα και απαγόρευση της δυνατότητας αναγραφής στα συμβόλαια της καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού εκτός της παρουσίας του Συμβολαιογράφου.
  • Κατάργηση της Φορολογικής Επιδρομής στην Ακίνητη Περιουσία.
  • Καταργείται το Χαράτσι.

  • Αύξηση του ορίου για τον προσδιορισμό της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στο 1.000.000 ευρώ.
  • Κατάργηση των Εργοδοτικών Εισφορών στην Οικοδομή.
  • ΦΠΑ Ακινήτων και ΕΤΑΚ :
Καθιέρωση δύο μόνο φόρων στα ακίνητα, ήτοι :
(α) ΦΠΑ 15% επί της τιμής κτήσης, με Απαλλαγή για την Πρώτη Κατοικία μέχρι 100 τ.μ. και με ανώτατη αντικειμενική αξία μέχρι 150.000 ευρώ και
(β) Διατήρηση ενός χαμηλού, ετήσιου ΕΤΑΚ, ως ενιαίο τέλος διατήρησης της ακίνητης περιουσίας, που θα καταβάλλεται τμηματικά προς τους Δήμους ή τις Περιφέρειες όπου βρίσκεται το ακίνητο.

  • Αναστολή Πλειστηριασμών :
Νομοθετική ρύθμιση για την παράταση μέχρι την 31/12/2013 της αναστολής για τους πλειστηριασμούς ακινήτων αντικειμενικής αξίας μέχρι 350.000 ευρώ
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών Πρώτης Κατοικίας.
  • Κούρεμα Τραπεζικών Δανείων :
Νομοθετική ρύθμιση για το κούρεμα όλων των ιδιωτικών και επιχειρηματικών τραπεζικών οφειλών κατά 20%-30%, συμπεριλαμβανομένων και των στεγαστικών δανείων.
  • Έλεγχος Επιτοκίων, Χρεώσεων και Αμοιβών Τραπεζικών Ιδρυμάτων
  • Εταιρείες Συμμετοχών και Διαχείρισης Ακινήτων :
Νομοθετική ρύθμιση για τη θέσπιση ανωνύμων εταιρειών ειδικού σκοπού, χωρίς εμπορική δραστηριότητα, κατά το επιτυχημένο πρότυπο των αντιστοίχων εταιρειών που προβλέπονται από τη νομοθεσία του Λουξεμβούργου, ήτοι εταιρειών διαχείρισης ακινήτων, κινητών περιουσιακών στοιχείων και χρηματοοικονομικών συμμετοχών, με ειδικό, προνομιακό φορολογικό καθεστώς και διασφάλιση της ανωνυμίας των μετόχων τους.
  • Ανάπτυξη της Τουριστικής Κατοικίας.
  • Βιομηχανικές Περιοχές, Τεχνολογικά και Επενδυτικά Πάρκα :
Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση, θεσμοθέτηση και χωροθέτηση νέων βιομηχανικών περιοχών, τεχνολογικών και επενδυτικών πάρκων.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πάνος Καμμένος

Σχόλια

  1. Πιστεύω ότι ο Φ.Π.Α ακινήτων είναι και πάλι υψηλός,σήμερα είναι 19% για β' κατοικία.Θα μπορούσε να είναι 3-5% χωρίς απαλλαγή ή 8-10% με απαλλαγή.Αυτό θα ήταν μια σημαντική μείωση.Αχόρταγη φορολογία.Επίσης δεν διευκρινίζεται το χαμηλό ετήσιο ΕΤΑΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.