"Για την κρίση να πληρώσουν οι τραπεζίτες"

Προσπαθούν τα παπαγαλάκια και οι Γερμανοί να χτυπήσουν και να κάμψουν τους Ισπανούς, οι οποίοι δεν δέχονται απώλεια εθνικής κυριαρχίας..
Οι Ισπανοί επιμένουν :
"Για την κρίση να πληρώσουν οι τραπεζίτες"
Διαβάστε τι γράφει ο Γερμανικός τύπος. Οι γερμανοί σχολιαστές επιμένουν ότι η Μαδρίτη θα πρέπει να καταφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, και μάλιστα άμεσα.
«Οι Ισπανοί δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να αποκτήσουν τη φήμη της χρεοκοπημένης χώρας όπως οι Έλληνες» σημειώνει ο σχολιαστής της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
«Όμως έτσι θέτουν σε κίνδυνο το ευρώ. Διότι εν μέσω κρίσης μεγαλώνει η δυσπιστία των αγορών, των μικρών και των μεγάλων δανειστών παγκοσμίως. Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης αυξάνεται. Όσο πιο γρήγορα διαμορφωθεί σαφές σκηνικό για την Ισπανία, τόσο το καλύτερο. Οι φόβοι της χώρας ότι αν υπαχθεί στο μηχανισμό στήριξης και συνεπώς θα απωλέσει την κυριαρχία τους είναι υπερβολικοί. Βέβαια, το κοινό νόμισμα προϋποθέτει και όρους, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτοί οι όροι θα τεθούν στους συγκεκριμένους προβληματικούς τομείς. Στην Ελλάδα επεκτείνεται σε ολόκληρη την κρατική μηχανή, στην Ισπανία κυρίως στις τράπεζες, που χρειάζονται βοήθεια και μάλιστα γρήγορα» καταλήγει η εφημερίδα.
Ο σχολιαστής της Stuttgarter Zeitung επισημαίνει ότι οι μηχανισμοί στήριξης είναι ακριβώς για να ενισχύουν χώρες του ευρώ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Όμως η Μαδρίτη δεν θέλει να πέσει στο επίπεδο άλλων χωρών που προσέτρεξαν σε αυτό. Αυτός ο εγωισμός δεν βοηθάει. Η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα. Με ευρωπαϊκή στήριξη η χώρα της Ιβηρικής θα ξεπεράσει το πρόβλημα. Εναλλακτική λύση ειδικά για τη Μαδρίτη δεν υπάρχει. Λανθασμένη υπερηφάνεια δεν είναι καλός σύμβουλος», σημειώνει ο σχολιαστής. (Deutsche Welle)

Σχόλια

  1. Θα πρέπει να καταλάβουμε στη δόλια χώρα μας ότι είμαστε μοναδικό παράδειγμα στην Ευρώπη. Και η Ιρλανδία και η Ισπανία τώρα δοκιμάζονται οικονομικά επειδή οι τράπεζες βάρεσαν κανόνι και το δημόσιο προσπαθεί να κρατήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα των χωρών αυτών ζωντανό. Στην Ελλάδα το δημόσιο έχει βαρέσει κανόνι και πήρε στο λαιμό του τις ελληνικές τράπεζες (PSI). Βίοι αντίθετοι ή όπως έλεγε άλλος ένας από τους μεγάλους... άντρες που είχαμε ως κορυφές του Έθνους: Είμαστε Έθνος ανάδελφον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.