ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Την Δευτέρα οι βαθμοί των 110.000 υποψηφίων

Της Χαράς Καλημέρη
«Τέλος» λαμβάνει η αγωνία των περίπου 110.000 υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς τη Δευτέρα θα γνωρίζουν τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αναστάτωση, ωστόσο, έχει προκαλέσει ένα απρόοπτο περιστατικό: σε βαθμολογικό κέντρο της Κρήτης χάθηκε γραπτό υποψηφίου, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι από απροσεξία πετάχτηκε στον κάδο σκουπιδιών...

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία διόρθωσης των γραπτών βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και τη Δευτέρα, μετά τη 1μ.μ., οι βαθμοί των αποφοίτων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας.
Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα μπορούν, επίσης μετά τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.minedu.gov.gr ), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 5 Ιουλίου να οριστικοποιήσουν τις επιλογές με τα τμήματα των πανεπιστημίων ή ΤΕΙ στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν. Και φέτος η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει ηλεκτρονικά (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr ), με τη χρήση του προσωπικού κωδικού ασφάλειας (password) και του οκταψήφιου κωδικού εξετάσεων.
Κυριακή
Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα βρίσκονται σε εξέλιξη (ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Ιουνίου με το Γραμμικό Σχέδιο) και, σύμφωνα με το πηγές του υπουργείου Παιδείας, η βαθμολόγηση των γραπτών θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό.
Εν τω μεταξύ, από το υπουργείο δόθηκε χθες η διαβεβαίωση ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις. Οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να προωθηθούν στα Λύκεια της αρμοδιότητάς τους και να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.
Τέλος, χθες έγινε γνωστό ότι χάθηκε γραπτό υποψηφίου από βαθμολογικό κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης. Πρόκειται για γραπτό από το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας που ανήκει σε υποψήφιο από Λύκειο της Γ΄ Διεύθυνσης Αθήνας. Από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου διετάχθη ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού και να γίνει καταλογισμός ευθυνών.
Σημειώνεται ότι το γραπτό έχει διορθωθεί ήδη από τον πρώτο βαθμολογητή και η σχετική βαθμολογία έχει καταχωρισθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δεύτερος βαθμολογητής έχει επίσης διορθώσει το γραπτό, χωρίς όμως να έχει καταχωρίσει το βαθμό. Οι δύο βαθμοί δεν διαφέρουν τόσο ώστε να χρειάζεται τρίτη βαθμολόγηση από αναβαθμολογητή, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η επίλυση του προβλήματος.
imerisia.gr

Σχόλια