Άρης: χιλιάδες πολίτες, μπορούν να ευελπιστούν ότι είτε θα επενδύσουν είτε θα εργαστούν σε αιολικά πάρκα ή σε φωτοβολταϊκά !!



Υπέρμαχος της "πράσινης ανάπτυξης" εμφανίστηκε xθες ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, όπου μάλιστα εγκάλεσε τον κύριο Δρίτσα του ΣΥΡΙΖΑ ότι "δεν θέλουν την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων στην Ελλάδα!"
Θα τρελλαθούμε τελείως σε αυτή την χώρα... Να ακούμε πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας να υπερασπίζεται το μεγάλο όραμα του Γιώργου Παπανδρέου, που μάλιστα είχε εγγυηθεί και ...800,000 θέσεις εργασίας στο αντικείμενο!
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μάλιστα είπε και το αμίμητο: "Πάρα πολλοί πολίτες σε αυτή τη χώρα.. χιλιάδες, μπορούν να ευελπιστούν ότι είτε θα επενδύσουν είτε θα εργαστούν σε αιολικά πάρκα ή σε φωτοβολταϊκά..!! "
Σε τι ακριβώς κύριε Σπηλιωτόπουλε; Να φυσάν τα μυλαράκια για να γυρίζουν πιο γρήγορα;;

Μα μας δουλεύετε κύριε Σπηλιωτόπουλε; Τόσα δις που διοχετεύθηκαν στην πράσινη μπαρούφα τα τελευταία δύο χρόνια, στερώντας πολύτιμους πόρους από την αγορά, σε τι ακριβώς βοήθησαν; Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι οι μόνοι που κέρδισαν από αυτή την εγκληματική διασπορά πόρων ήταν κάποια Private Equities τύπου Unigestion, που πλασαρίστηκαν έγκαιρα στο πανηγύρι.
Τα επίσημα στοιχεία μάλιστα λένε ότι για κάθε 6 εκ Ευρώ "πράσινης επένδυσης", δημιουργείται μόλις 1 (μία) θέση εργασίας, το 1% δηλαδή από ότι συμβαίνει στην πραγματική αγορά.
Αναλογιστείτε ότι ήδη στον πολιτισμένο κόσμο τα αντίστοιχα πάρκα εγκαταλείπονται και θα καταλάβετε.
Είναι δυνατόν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος (δικαίωμα του να έχει όποια άποψη θέλει), να εκπροσωπεί τις φρέσκιες ιδέες και πολιτικές ανάπτυξης του Αντώνη Σαμαρά; Όταν η ιστορία έχει βάλει ήδη ταφόπλακα στην καταστροφική πολιτική Παπανδρέου;



Σχόλια

  1. Κατά τον συγγραφέα του άρθρου η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι η πιό κακή μορφή ανάπτυξης για τρείς λόγους.
    1ος Είναι ΠΡΑΣΙΝΗ σαν το ΠΑΣΟΚ.
    2ος Την προώθησε ο Παπανδρέου.
    3ος Την υποστηρίζει τώρα και η ΝΔ

    Όσον αφορά την πλήρη τεκμηρίωση των όσων αναφέρει απαιτούνται να απαντήσει στα πιό κάτω ερωτήματα.

    Ερώτηση 1 :
    Σε ποιές χώρες (αποδεδειγμένα) του πολιτισμένου κόσμου εγκαταλείπονται τα αιολικά και φωτοβολταικά πάρκα ?

    Ερώτηση 2 :
    Πόσες χώρες στο πολιτισμένο κόσμο είναι τόσο προικισμένες σαν την Ελλάδα με μέση ηλιοφάνεια πάνω από τις 300 μέρες ετησίως ?

    Ερώτηση 3 :
    Πόσα ακριβώς (αποδεδειγμένα - τεκμηριωμένα) κεφάλαια (ιδιωτικά - κρατικά) τοποθετήθηκαν στην πράσινη ανάπτυξη τα δύο τελευταία χρόνια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πούμε κάποιες αλήθειες: Τι είναι η πράσινη ανάπτυξη τελικά; Θα δημιουργηθούν όντως θέσεις εργασίας;
    1ον: Οι θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά ΛΙΓΕΣ!! Οι θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην Γερμανία και στις άλλες κατασκευάστριες χώρες φ/β ή αιολικών…
    Στην Ελλάδα θα χρειαστούν:
    • μερικές δεκάδες εξειδικευμένοι τεχνίτες
    • μερικές εκατοντάδες εργάτες
    • 2-3 εταιρείες (πιθανώς του εξωτερικού) που θα αναλάβουν τις μελέτες/κατασκευές!
    • κάποιες δεκάδες (αναλόγως του μεγέθους επένδυσης) security για την φύλαξη των φ/β ή των αιολικών πάρκων.
    Θα χρειασθούν επιπλέον ασφαλιστικές εταιρείες (Ελληνικές ή ξένες και πιστέψτε με δεν θα προσληφθούν νέοι ασφαλιστές, αρκούν οι υπάρχοντες). Τα υλικά θα εισαχθούν κατά κύριο λόγο και μικρό εύρος εργασιών θα αναλάβουν μικρές εταιρείες χωματουργικών που θα προετοιμάσουν τα εδάφη!
    2ον και σημαντικότερον: Το όφελος της πράσινης ανάπτυξης (HELIOS, κλπ) έχει να κάνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το χρηματιστήριο ΡΥΠΩΝ (CO2 ) που μετά το 2013 θα είναι ίσως σημαντικότερο απ’ το κοινό χρηματιστήριο! …με άλλα λόγια η ΔΕΗ και οι ξένες εταιρείες που θα πρασιναναπτύξουν στην Ελλάδα στοχεύουν στην αγορά δικαιωμάτων πράσινων «ΜΕΤΟΧΏΝ» που θα διαπραγματεύονται σε ΠΟΛΥ υψηλές τιμές στο νέο χρηματιστήριο!!!
    Γι’ αυτό το λόγο επιδοτείται η kWh (θεωρητικά εις βάρος της ΔΕΗ) για εγκατάσταση φ/β από την ΔΕΗ… για να μειώσει τα πρόστιμα που θα την «γονάτιζαν» οικονομικά μετά το 2013, εντελώς.
    Επίσης, τα δυσβάσταχτα πρόστιμα λόγω εκπομπών ρύπων θα εξαναγκάσουν πολλές εταιρείες να κλείσουν και να μείνουν λίγες (ποιες άραγε;;;) παγκοσμίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αιολικά:
    Καταστρέφουν περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργούν
    Ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους
    Καταστρέφουν την ευημερία και είναι αρνητικά για την οικονομία
    Η φούσκα των φωτοβολταϊκών έσκασε τώρα ήρθε η σειρά της φούσκας των αιολικών
    Δεν θα υπήρχαν αν δεν τα επιδοτούσαν οι φορολογούμενοι και οι καταναλωτές
    Είναι πανάκριβα
    Δεν δουλεύουν τον μισό χρόνο
    Όσα και να βάλεις δεν θα υποκαταστήσουν το κάρβουνο, τα πυρηνικά και το αέριο (γιατί το ρεύμα το χρειάζεσαι συνέχεια και δεν μπορείς πάντα να βασιστείς στον αέρα.
    Η φτώχεια είναι το πιο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα
    Ποιος τα είπε αυτά;
    ο Patrick Moore,αλλά να επισημάνω ότι όποια Τράπεζα χρηματοδοτεί σήμερα αιολικά "πάρκα" γράφει επισφάλειες για το εγγύς μέλλον.
    Και άλλες ενεργειακές πηγές επιδοτούνται αλλά επιδοτούνται για να παράγουν ρεύμα και για να ζούμε. Όχι για να βελτιώνουμε τα εμπορικά ισοζύγια των Γερμανών και τις τσέπες των εδώ πλασιέ τους.

    Υ.Γ
    Αγαπητέ, προτιμούσα τα Γαλλικά nickname που χρησιμοποιούσες...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι απόψεις του καθενός είναι πάντα σεβαστές και δεν σκοπεύω επ΄ ουδενί να μπω σε διαδικασία chatting με ανταλλαγή σχολίων, ειδικά δε όταν βλέπω μια τάση ειρωνικής διάθεσης του ανωτέρω σχολιαστή (ΥΓ ?????).
    Το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι οτι η αειφόρος ανάπτυξη ή πράσινη ανάπτυξη αποτελεί πλέον μια παγκόσμια πρακτική προσανατολισμένη στο πρωτόκολλο του Κιότο και αποτελεί τη πλέον σύγχρονη έκφρασης της οικολογίας και δεν πρέπει επ΄ουδενί να σχετίζεται με την οποιαδήποτε κομματική έννοια (αυτή την έννοια είχε και ο σκωπτικός τρόπος έκφρασης του αρχικού σχολίου).
    Τέλος, θεωρώ οτι όταν γίνονται οποιεσδήποτε τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και για το λόγο αυτό έθεσα τα ερωτημάτα, τα οποία δεν απαντήθηκαν.
    Δεν θα επανέλθω στο θέμα έστω και προκληθώ.
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.