ΕΚΔΗΛΩΣΗ "αλλάΖω" στα Πεύκα Θεσσαλονίκης


Κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζει ανθρώπινα και ισότιμα. Όλοι γνωρίζουμε το συνεχή και καθημερινό αγώνα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και των οικογενειών τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και των αντίστοιχων οργανώσεων για κοινωνική και πολιτική αλλαγή.
Από το 2011, που ιδρύθηκε στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, και μέχρι σήμερα ο Σύλλογός των φίλων της αναπηρίας «αλλάΖω», προωθώντας τον εθελοντισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, αγωνίζεται για να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας για την αλλαγή νοοτροπίας, αλλά και της κοινωνικής συμπεριφοράς απέναντι στα ΑμεΑ, ώστε να τύχουν της αποδοχής που δικαιούνται, ως ισότιμοι πολίτες
Έτσι, σε συνεργασία με το φιλοζωικό σωματείο "ΦΡΟΝΤΙΖΩ", διοργανώνει την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 και ώρα 6:00 μμ, στο Δημαρχιακό Μέγαρο των Πεύκων Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Ειρήνης 19), ημερίδα με τίτλο "Φροντίζω τα ζώα, Αλλάζω τον τρόπο που βλέπω την αναπηρία" και με θέματα:

  1. Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση φόλας” [Κοκόλη Αλεξάνδρα DVM PhD - Σίσκος Νικόλαος DVM, Κτηνίατροι]
  2. Εκπαίδευση σκύλων - συνοδών για ΑΜΕΑ στην Ελλάδα” [Καλιόγλου Ελένη, Εκπαιδεύτρια σκύλων χωρίς βία]
  3. Θεραπευτική Ιππασία” [Λίγκα Μαρία, Φυσιοθεραπεύτρια, Εθελόντρια στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών]
Στην Ημερίδα μας, η εκπαιδεύτρια ζώων Καλιόγλου Ελένη θα μας φέρει και έναν σκύλο "σύντροφο" μιας κωφής κυρίας, με τον οποίο συνεννοείται μόνο με νοήματα!!! 
Σήμερα που η κρίση αγνοεί την αναπηρία και έχει ουσιαστικά «γονατίσει» τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, μας χρειάζονται όλους δίπλα τους, ως φίλους, συνοδοιπόρους, συνεργάτες. Θέλουν την αγάπη, τον σεβασμό, την εκτίμηση που θα δίναμε στο συνάνθρωπο μας, όχι ως δείγμα οίκτου και συμπόνιας, αλλά ειλικρινούς αποδοχής των δυσκολιών του και αναγνώριση των χαρισμάτων του. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας μέσα από τη θέση και την εργασία του, αλλά και τις δραστηριότητες που αγαπάει. Γιατί αξίζει να βλέπουμε όλοι τη ζωή με χαμόγελο και αξιοπρέπεια.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ

Σχόλια