Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει ;;


Γράφει ο Ι.Καναρίδης
Είμαι βέβαιος ότι, στο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται για το εάν θα κυβερνηθεί η χώρα, όπως δήλωσε ο κος Τσίπρας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι προετοιμασμένοι ή ότι δείχνουν απροετοίμαστοι να κυβερνήσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κος Στρατούλης και η δήλωση του περί της χρησιμοποίησης των καταθέσεων. Ήταν τόσο ασαφής και απροετοίμαστος, που ο γνωστός δημοσιογράφος «κύριος Μπάμπης» του ΣΚΑΙ τον διέλυσε. Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις σ’ ένα δημοσιογράφο για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστείς τις καταθέσεις, τότε μάλλον είναι δύσκολο να κυβερνήσεις ή χρειάζεται ακόμη καιρός για να προετοιμαστείς πριν κυβερνήσεις.
Δεν έχουν προσδιορίσει ακόμη προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα, απλά γιατί δεν το περίμεναν.
Διερωτάται ο κος Τσίπρας «αν η ασκούμενη πολιτική θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση κι όχι σε πλήρη δυσαρμονία». Μα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί τόσα χρόνια , οι πολιτικοί ερμήνευαν τη λαϊκή βούληση δίνοντας δουλειά στο Δημόσιο μέσω δανειοδοτήσεων, χωρίς να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή. Δεν ήθελαν δυσαρμονία με το λαό και να τα αποτελέσματα.
Οι άξονες διαλόγου, που προτείνει ο κος Τσίπρας είναι τόσο γενικόλογοι, που θα χρειασθούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να προσδιοριστούν σαφώς και να μετατραπούν σε πράξεις και ενέργειες κυβερνητικού περιεχομένου. Για να κυβερνήσεις πρέπει να έχεις ήδη έτοιμο το « πως» και όχι να διερευνάς το πλαίσιο συζητήσεων .
Ζητά ο κος Τσίπρας από τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά να δείξουν έμπρακτη μεταμέλεια και στείλουν επιστολή στους ηγέτες που θα αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν. Αυτή η πρόταση είναι ο ορισμός του ανέφικτου. Σαν να ζητάς από μέλος του ΚΚΕ να αποκηρύξει εγγράφως τον κομμουνισμό. Αυτή, δε, η διερεύνηση στα κόμματα που δεν συμμετέχουν στη Βουλή , όχι μόνο διάθεση για δημιουργία Κυβέρνησης δείχνει αλλά περισσότερο μοιάζει για έρευνα συνεργασίας για τις επόμενες εκλογές .
Δεν υπάρχει χρόνος για να αναλωθεί σε παιχνίδια πίσω από την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος . Είναι επιτακτική ανάγκη η Αριστερά να αποσαφηνίσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κυβερνήσει ….. αν θέλει να κυβερνήσει.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.