Προχωρά η αξιολόγηση που φέρνει απολύσεις

Προχωρά η διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, μέχρι τέλη Μάη θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της διαδικασίας - διαμόρφωση κριτηρίων αξιολόγησης κ.λπ. - ώστε στις αρχές του καλοκαιριού να ξεκινήσει το ουσιαστικό μέρος, κάτι που με την παρούσα πολιτική κατάσταση δεν είναι εφικτό. Σε κάθε πάντως περίπτωση - και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος Ρέππα (Ν. 4024/2011) - η αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού του Δημοσίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 31/12/2012 ώστε το 2013 να τεθούν σε εφαρμογή τα αποτελέσματά της που συνιστούν: Συρρίκνωση του κράτους με κατάργηση οργανισμών, υπηρεσιών και οργανικών θέσεων και απολύσεις προσωπικού.
Για τον έλεγχο της δρομολογημένης πορείας της αξιολόγησης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παύλος Αποστολίδης, συναντήθηκε χτες με τα μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης των Δομών έξι Υπουργείων.
Οπως δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, προχτές υπέβαλε την έκθεσή του για την αξιολόγηση δομών το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ αναμένεται και ανάλογη έκθεση από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Για τα υπόλοιπα υπουργεία δεν υπάρχει εικόνα. «Επιθυμία μου είναι - σημείωσε ο Π. Αποστολίδης - να δώσουμε τη συνέχεια που χρειάζεται προκειμένου να μην πέσουμε έξω στα χρονοδιαγράμματα. Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση προσωπικού, είναι κάτι που θα ακολουθήσει την αξιολόγηση των δομών και πολύ φοβάμαι ότι εμείς, ως κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου, δεν έχουμε τον καιρό ούτε καν να το ξεκινήσουμε». (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)

Σχόλια