Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!


Γράφει ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ
Δικηγόρος/Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Δύο περίπου αιώνες αγώνων και θυσιών για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ο ελληνικός λαός (και όχι μόνον) είναι πάλι μπροστά στο χάος. Η επιστήμη και το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα «μεγαλουργούν», αλλά η ηθική και ο πολιτισμός ενταφιάζονται. Διαστημικές αποστολές για την εξερεύνηση του σύμπαντος, αλλά ο άνθρωπος στα Τάρταρα. Στη ζούγκλα της παγκοσμιοποίησης, των διεθνών αγορών, των πανίσχυρων ιδιωτικών κεντρικών τραπεζών, θεότητα είναι το χρήμα. Η παντοδυναμία της παγκόσμιας ολιγαρχίας.
Υπέρτατη αξία ο πλουτισμός. Με τις πιο επονείδιστες μεθόδους. Με τη βία, με την απάτη, την ατιμία εις βάρος ολόκληρων λαών. Το δίκαιο του ισχυρότερου, όπου ακόμη κι ένα κράτος μπορεί να λεηλατηθεί. Ο κομμουνισμός κατέρρευσε και ο "νικητής" καγχάζει μέσα στη σαπρία του, ως "οικονομικός δολοφόνος"!

Στις κοινωνίες του Βορρά αποσύνθεση, ενώ αυτές του νότου αργοπεθαίνουν. Οι υπερεθνικοί οικονομικοί κολοσσοί, τραπεζικοί, επιχειρηματικοί και επενδυτικοί, έχουν υποκαταστήσει τις Μεγάλες Δυνάμεις των κρατών, υποτάσσοντας τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις με την εξαγορά και τους εκβιασμούς, και υποδουλώνοντας τις κοινωνίες με τα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επιδίωξαν και πέτυχαν να ελέγξουν το Τραπεζικό Σύστημα, τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, αλλά και τους διοικητικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. Με στόχο να επιβάλλουν μια παγκόσμια γλώσσα, μία παγκόσμια "ιδεολογία"-τη δική τους- και να μεταβάλλουν τους πολίτες όλου του κόσμου σε άβολους καταναλωτές.
Και το εξασφαλίζουν χάρη μιας διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας που μεταλλάσσει τη δημοκρατία σε "ψευδοδημοκρατία", όπου οι θεσμοί διαβρώνονται και συνθέτουν απλά ένα απατηλό σκηνικό, όπου το κοινοβούλιο από όργανο λαϊκής κυριαρχίας και υπεράσπισης εθνικών και κοινωνικών συμφερόντων, μεταβάλλεται σε όργανο νομιμοποίησης εθνικών και κοινωνικών εγκλημάτων, που υπαγορεύονται από τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Οι πολιτικοί, εκμαυλισμένοι οι περισσότεροι, έχουν απολέσει κάθε αρχή ή ιδεολογία, λαμβάνοντας διαζύγιο από τις έννοιες της αρετής και της εντιμότητας, προσχωρώντας ανενδοίαστα σε συντεχνιακή λογική και πρακτική.
Τα κόμματα "μολυσμένα" από τους κρυφούς χρηματοδότες τους, από τους οποίους εξαρτώνται, έχουν μεταβληθεί σε οργανωμένες συμμορίες συμφερόντων. Απομυζούν χρήμα των φορολογούμενων πολιτών για να συντηρούν μηχανισμούς νομής της εξουσίας. Στο εσωτερικό τους, η αξιοκρατία είναι άγνωστη έννοια, όπου κυριαρχεί η "φελλοκρατία"!
Οι δημοκρατικές διαδικασίες, η έκφραση διαφορετικής άποψης ή θέσης, υποχωρούν μπροστά στην αυταρχική επιταγή-δικτατορικού τύπου-αυτής της κομματικής πειθαρχίας με πρόβλεψη ποινής, τη διαγραφή! Η Δημοκρατία υποκαθίσταται από την κομματοκρατία.
Ζούμε την εποχή όχι μόνον της οικονομικής αλλά και της πολιτικής κρίσης. Η έλλειψη χρηστής πολιτικής ηγεσίας έχει προκαλέσει την οικονομική κρίση.
Η διεφθαρμένη πολιτική εξουσία (που δεν είναι μόνον ελληνικό σύμπτωμα) ευθύνεται που παραδίδεται η εθνική κυριαρχία, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία προς λεηλάτηση από τη ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία. Η εξαχρειωμένη πολιτική εξουσία, που καλύπτεται πίσω από μια ανήθικη νομικά ασυλία, με το ακαταδίωκτο, που θεσπίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, πειθήνιο όργανο της οικονομικής ολιγαρχίας, αποσυνθέτει την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την ασφάλεια της κοινωνίας για να τα παραδώσει στους χρηματοδότες της, προς εκμετάλλευση και κερδοσκοπία.
Για όλα αυτά η κοινωνία σήμερα αποδοκιμάζει το πολιτικό σύστημα. Αυτό το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που ευθύνεται για την ανεργία, τη φτώχεια, για την ομηρία του δανειολήπτη από το εκβιαστικό και τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα, για την κοινωνική αποσύνθεση, για την προσωπική και εθνική μας ταπείνωση.
Μια ανίκανη πολιτική ηγεσία-εξουσία που, όμως είναι ικανή να μεταβιβάσει τη διακυβέρνηση ερήμην του κυρίαρχου λαού σε δοτούς πρωθυπουργούς, στους εκλεκτούς δηλαδή της παγκόσμιας ιδιωτικής τραπεζικής τυραννίας. Στην Ιταλία μάλιστα όρισαν πέρα του Πρωθυπουργού και τους υπουργούς σχηματίζοντας "κυβέρνηση τεχνοκρατών". Όρος εξευγενισμένος που αποκρύπτει την ωμή πραγματικότητα περί καταλύσεως της Δημοκρατίας από την οικονομική elite.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, γνωστή και ως η Νέα Τάξη Πραγμάτων!
Αυτή την πραγματικότητα πρέπει ν’ ανατρέψουμε και να επαναφέρουμε τη δημοκρατία, την ηθική, τη διαφάνεια, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη στο προσκήνιο. Πρέπει ν’ απελευθερωθούμε από την κατοχή και την επιβολή της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, που επιβάλλεται μέσω των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ Κεντρικών Τραπεζών των χωρών. Η κάθε μία απ’ αυτές εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα της κάθε χώρας και επιβάλλει τους οικονομικούς κανόνες και όρους. Έτσι έχουν πετύχει να ελέγξουν τις οικονομίες των χωρών. Στην Ελλάδα και παντού την πλειοψηφία των μετοχών έχουν οι ολιγάρχες, της παγκόσμιας οικονομίας. Και οι μέτοχοι επενδύουν για να κερδίζουν.
Και οι λαοί αγωνίζονται για να ευημερούν. Τώρα πρέπει να πάρουμε ξανά την τύχη στα χέρια μας. Το μέλλον, μας ανήκει, δεν θα το αφήσουμε στις κερδοσκοπικές ορέξεις των ιδιωτών ολιγαρχών. Μέχρι εδώ. Θέλουμε την πατρίδα μας, πίσω. Ναι, θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε όμως ν’ ανήκουμε σε ιδιώτες ολιγάρχες. Γι’ αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ πρέπει να κρατικοποιηθεί. Δεν μ’ ενδιαφέρει αν η ΕΕ το επιτρέπει, μ’ ενδιαφέρει ότι επιβάλλεται από το εθνικό συμφέρον.
Τώρα, γιατί δεν υπάρχει μετά. Σ’ αυτές τις εκλογές, πριν μας αφαιρέσουν κι άλλα δικαιώματα.
Εκλέγουμε νέα πρόσωπα, με πολιτική σκέψη, με θέληση και αποφασιστικότητα να δώσουν τη μάχη για την Ελλάδα. Που μπορούν να έρθουν σε ρήξη και να κερδίσουν. Να εμπνεύσουν και να βρουν συμμαχητές και τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Μπορούμε. Ήδη οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες αφυπνίζονται και στρέφονται εναντίον της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων.
Στις 6 Μαΐου, η διεφθαρμένη πολιτική εξουσία και το πολιτικό κατεστημένο πρέπει να ηττηθεί συντριπτικά. Αυτή θα είναι μια καλή αρχή. Και τότε ξεκινάμε. Και θα νικήσουμε...! Για την Ελλάδα, σε μια Ελεύθερη Ευρώπη!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ
Δικηγόρος/Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών
www.sarakis.gr

Σχόλια