Γιάννης Δημαράς από τη Λέσβο: «Κάναμε την υπέρβαση υπέρ της Πατρίδας, να μας δώσει δύναμη ο Λαός – Όλοι στις κάλπες»

Στη Λέσβο βρίσκεται από χθες, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στο νησί, επισκεπτόμενος τη Βρίσα, τον Πολυχνίτο, το Λισβόρι και τα Βασιλικά.
Σήμερα, 3 Μαΐου 2012, ο κ. Δημαράς έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη, από το Δήμαρχο του νησιού κ. Δημήτρη Βουνάτσο, ο οποίος αφού τον ενημέρωσε εκτενώς για την εικόνα του νησιού, του παρέδωσε επίσημο υπόμνημα.
Ο κ. Δημαράς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, επεσήμανε τα προβλήματα που απορρέουν σε ένα νησί στρατηγικής σημασίας, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Έκανε, ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση των επιθέσεων που επιχειρούνται τις τελευταίες μέρες μεταξύ των πολιτικών προσώπων σε προσωπικό επίπεδο και έκκληση για τον τερματισμό τους, λέγοντας: «Πολιτικά αντίθετοι μπορεί να είμαστε, ωστόσο οφείλουμε να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια κάθε πολιτικού αντιπάλου και κατ’ επέκταση του εαυτού μας».
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ εξήγησε ότι σήμερα υφίστανται δύο πλευρές, εκείνη που επίμονα στηρίζει τα Μνημόνια και αυτή που στηρίζει σθεναρά τον Ελληνικό Λαό και επανέλαβε την άποψή του, για τον κάλπικο χαρακτήρα του ισχύοντος εκλογικού νόμου.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι πρώτοι που πρέπει να μπουν φυλακή είναι όσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα».
Ο κ. Δημαράς επεσήμανε αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι, κανείς δεν αγωνίζεται για να χάσει, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα, χωρίς να ξεχνούμε ότι ο Λαός αποφασίζει.
«Η βάση της συμφωνίας μας, είναι το προοίμιο της ενότητας που έχει ανάγκη σήμερα, η ελληνική κοινωνία» ήταν το σχόλιό του για την εκλογική συνεργασία του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και το κίνημα του Πάνου Καμμένου, καυτηριάζοντας παράλληλα την αδυναμία συνεννόησης των κομμάτων της Αριστεράς.
Ο κ. Δημαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες, είπε: «Υπάρχουν σημεία συνάντησης και συμφωνίας, που θα ήταν μήνυμα αισιοδοξίας για το Λαό».
Καταληκτικά, ο Πρόεδρος του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ διευκρίνισε ότι καμία συνταγή, για έξοδο από την κρίση, δεν μπορεί να περνά μέσα από νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, σε νέες περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία και σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για την έξοδο από το Μνημόνιο το 2015, λέγοντας πώς δυστυχώς, ξεχνά ότι, σήμερα όλοι μιλούν και για τρίτο Μνημόνιο.
Ο κ. Δημαράς, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της περιοδείας του, με επίσκεψη στο κέντρο της πόλης και στο εκλογικό κέντρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Σχόλια