Εκφοβισμών και εκβιασμών συνέχεια....

Ενώ δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός εν ισχύ σήμερα για να μας βγάλουν απ το ευρώ συνεχίζουν τους εκβιασμούς...
Η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις συμφωνίες δανεισμού που επετεύχθησαν με την ΕΕ / ΔΝΤ / ΕΚΤ, προειδοποίησε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"Συνεχίζω να επαναλαμβάνω: υλοποίηση, υλοποίηση, υλοποίηση.." προειδοποίησε σήμερα τις χώρες του προγράμματος η διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

"Δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές σε αυτές τις χώρες" είπε η κα Λαγκάρντ σε συνάντηση στην Τουρκία.
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch έχει τοποθετήσει την Ιρλανδία στον κατάλογο των χωρών που θα αντιμετωπίσουν υποβάθμιση, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
Ενώ δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός εν ισχύ σήμερα για να συμβεί αυτό, η Fitch είπε ότι οι χώρες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο είναι η Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Βέλγιο.
"Στην περίπτωση που η Ελλάδα, αφήσει το ευρώ, είτε ως αποτέλεσμα της τρέχουσας πολιτικής κρίσης ή σε μεταγενέστερη ημερομηνία, εφόσον η οικονομία αποτυγχάνει να σταθεροποιηθεί, η Fitch θα έθετε πιθανόν τις βαθμολογίες όλων των υπόλοιπων κρατών μελών της ζώνης του ευρώ σε αρνητική βαθμολογία (υποβάθμιση), ανέφερε εκπρόσωπος της "Fitch σε μια δήλωση.

Σχόλια