ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ !!!

Η ΔΗΜΑΡ προτείνει :
Τη λειτουργία των Εκκλησιών και των αναγνωρισμένων Θρησκειών ως Ν.Π.Ι.Δ. Εκκλησιαστικού Τύπου – sui generis. Δεν νοείται η πολιτεία να έχει ανάμειξη στη λειτουργία των Εκκλησιών και Θρησκειών. Το Κράτος θα πρέπει να περιορίζει την παρέμβασή του στα εσωτερικά των εκκλησιών και των θρησκειών μόνο σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της νομιμότητας. 
• Την πλήρη κατάργηση του Θρησκευτικού όρκου, σύμφωνα με το πνεύμα των περισσοτέρων Εκκλησιών και Θρησκειών, από την πολιτική, διοικητική και δικαστική ζωή της χώρας. Την αντικατάστασή του με λογοδοσία στην «Τιμή και τη Συνείδηση» και την υποχρέωση της διαφύλαξης του Συντάγματος και την υπακοή στους Νόμους του Κράτους. 
Τη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής περιουσίας καθώς και της περιουσίας των Πατριαρχείων και όλων των Εκκλησιών και Θρησκειών. Η φορολόγηση είναι υποχρέωση του Κράτους και δεν νοείται σε αυτήν καμία εξαίρεση και απαλλαγή. 

Τη σταδιακή κατάργηση της μισθοδοσία των ιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας σε αυτήν. Η μισθοδοσία των ιερέων καμίας Εκκλησίας δεν μπορεί να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. 
• Την απρόσκοπτη ανέγερση χώρων λατρείας όλων των Θρησκειών. Η ίδρυση ευκτηρίων οίκων δεν υπόκειται σε καμία άλλη άδεια της διοίκησης ή άλλης εκκλησιαστικής αρχής, παρά μόνο στην έκδοση οικοδομικής αδείας. • Την εκ βάθρων αναθεώρηση τόσο των αναλυτικών προγραμμάτων όσο και των σχολικών εγχειριδίων του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τα ζητήματα της πίστης και η κατήχηση δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντίθετα επιβάλλεται να αποτελούν μέρος της οι Θρησκείες και το Θρησκευτικό φαινόμενο, ως φαινόμενο του πολιτισμού και ιδιοσυστατικό των κοινωνιών, που είναι σε θέση να συμβάλλει στη διαμόρφωση ηθικού και αξιακού κώδικα, να δώσει απαντήσεις στις πνευματικές αναζητήσεις των νέων και να βοηθήσει στην γνώση, την κατανόηση και την αποδοχή του διαφορετικού, καθώς και την περιφρούρηση της πνευματικής ταυτότητας όλων μέσα σε μια πλουραλιστική κοινωνία. Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας δια του ΥΠΒΜΘ.  
Την κατάργηση κάθε είδους Προσευχής και υποχρεωτικού εκκλησιασμού τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στο στράτευμα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των στρατευμένων.  
ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΠΠ
 
PORTA PORTA

Σχόλια

  1. Εχει απόλυτο δίκιο ....
    Γιατί να πληρώνουμε τους παπάδες απο τον προυπολογισμό της χώρας ?
    Γιατί οι παπάδες πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ?
    Εχουμε ή δεν έχουμε ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα ?
    Γιατί να μην φορολογείται η εκκλησία ?
    Γιατί να απαλλάσσεται από το ΦΠΑ ?
    Γιατί οι άλλες θρησκείες να μην έχουν λατρευτικούς χώρους ?
    Γιατί η εκκλησία να εμπλέκεται στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας και να διαπλέκεται με αυτά ?
    Απαντήστε στα ερωτήματα και θα δειτέ οτι ο Κουβέλης έχει απόλυτο δίκιο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον αγνοείς τι γράφει το Σύνταγμα γιά την Θρησκεία

      Διαγραφή
  2. με την ιδια λογικη που πληρωνονται και οι γιατροι, γιατι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι, στην ελλαδα του 2012 τα τζαμια τεινουν να γινουν περισσοτερα η χωρα οδηγειται στη μουσουλμανοποιηση, στα πολιτικα και οικονομικα δρωμενα της χωρα εμπλεκεται το αμερικανοεβραικο λομπι και οι γερμανια δηλ αυτοι που χρηματοδοτουν και επιλλεγουν κυβερνησεις χρονια τωρα, οσο για τους λατρευτικους χωρους υπαρχουν και οι στοες, ξερεις εσυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σύγκριση με τους γιατρούς είναι άστοχη και δείχνει το νοητικό σου επίπεδο.
      Οι γιατροί προσφέρουν σε όλο το κοινωνικό σύνολο, ανεξάρτητα θρησκείας, φυλής, οικονομικής κατάστασης . Οι παπάδες τι προσφέρουν και σε ποιούς ?
      Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι απλά για γέλια ......

      Διαγραφή
  3. σε σενα που εισαι αθεος μασωνος 'η ιαχωβας τιποτα, στους αλλους πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε άστο, δεν το κατέχεις το θέμα.
      Για σενα όποιος τα βάζει με την εκκλησία είναι όλες αυτές οι μπουρδες που γράφεις.
      Οχι φίλε μου δεν είμαι αθεος μασώνος (σημ οι μασώνοι πιστεύουν στο υπέρτατο ον), ουτε ιεχωβας.
      Είμαι χριστιανός, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ τη καπήλευση της θρησκείας από το σύστημα που λέγεται ορθόδοξη εκκλησία. Δεν μπορώ να δεχθώ την κοσμικοποίηση της εκκλησίας, τον πλουτισμό των μεγαλοπαπάδων, τις συνδιαλαγές τύπου Βατοπεδίου, τις συνδιαλαγές με μαύρο χρήμα για τέλεση μυστηρίων και τόσα άλλα. Δεν μπορώ επίσης να δεχθώ οτι σώνει και καλά όλοι οι έλληνες πρέπει να είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, καθώς η επιλογή θρησκείας είναι ατομικό δικαίωμα προστατευόμενο από το σύνταγμα.
      Αλλά αυτά εσυ δεν μπορείς να τα καταλάβεις, για σένα κάθε αντίθετη άποψη από αυτήν που σου έμαθαν με ξέπλυμα εγκεφάλου είναι αίρεση.

      Διαγραφή
  4. δεν πιστευω οτι για οτι κακο συμβαινει σ'αυτον τον τοπο ευθυνεται η εκκλησια και η ορθοδοξια και πρεπει να ειμαστε τοσο επιθετικοι απεναντι της, φυσικα και δεν ειναι ολοι οι ελληνες Χ.Ο δεν τους εβαλαν και το πιστολι στον κροταφο, αν πρεπει να φορολογηθει η εκκλησιαστικη περιουσια καλως να γινει, ανδιαμφισβήτητα η εκκλησια και οι παππαδες εχουν προσφερει σε αυτον τον τοπο,(Παλαιών Πατρών Γερμανός) σκανδαλα υπηρξαν και καποιοι υπουργοι υπεγραφαν αυτες τις συνδιαλαγες.. μακαρι να πληρωσουν,
    με τον υπερμαχο της παγκοσμιοποιησης κουβελη ειμαι επιφυλαικτικος απο τη στιγμη που εχει και στις ταξεις του το τσεντιν μαντατζη και τη ρεπουση η οποια επιχειρησε να αλλαξει στην ιστορια αυτου του τοπου κατα την οποια οι ελληνες δεν ηταν ποτε θυματα και οτι ο O «συνωστισμός» ευθυνεται για την μικρασιατικη καταστροφη, συμφωνοι για τους μεγαλοπαππαδες πλουτησαν οπως και οι <> κανεις δεν μπηκε φυλακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε ένα δείγμα της διαπλοκής μεταξυ εκκλησίας και φορολογουμένων
      http://www.zougla.gr/greece/article/ieri-kompina-me-foroapalages

      Και κάτι ακόμα μην μπερδεύεις την ορθοδοξία και τον χριστιανισμό με την εκκλησία. Η ορθοδοξία και ο χριστιανισμός είναι έννοιες αγνές και ιερές η βρωμία υπάρχει στο σύστημα που καπηλεύεται αυτές τις έννοιες.

      Επίσης μην μπερδεύεις τον απλό και αγνο ιερέα με τους μεγαλοπαπάδες που το μόνο που κάνουν είναι να θησαυρίζουν (θυμάσαι τον μητροπολίτη με τα εκατομμύρια) .

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.