Άρχισαν τα ατομικά συμβόλαια στο Δημόσιο – Απομακρύνεται όποιος δεν πιάνει τον στόχο

Η αρχή έγινε στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο το μέτρο ξεκίνησε από τους υπαλλήλους των εφοριών.Τα πρώτα συμβόλαια με τους στόχους ποσοτικούς και ποιοτικούς που κάθε υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να “πιάνει” έχουν διάρκεια 18 μηνών. Στην περίπτωση που ο έφορος αποτύχει, τοτε θα αντικαθίσταται.
Στο πλαίσιο της τόνωσης των εσόδων οι πρώτοι που υπέγραψαν είναι οι έφοροι και έπονται αυτές τις ημέρες οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ.

Ο έλεγχος των στόχων θα γίνεται κάθε τρεις μήνες. Σε πρώτη φάση θα υπάρχει προειδοποίηση και στην περίπτωση που οι στόχοι έχουν “ξεφύγει” τότε θα υπάρχει αυτόματη απομάκρυνση του υπαλλήλου από τη θέση.
Οι στόχοι που έχουν τεθεί από το υπουργείο για όλες τις εφορίες της χώρας είναι μεγάλοι:
Είσπραξη 2 δισεκατομμυρίων από ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τα μισά χρήματα πρέπει να έχουν εισπραχθεί ως τον Ιούνιο.
Είσπραξη του 20% των οφειλών που θα βεβαιωθούν μέσα στο 2012.
300 έλεγχοι βάσει του νέου προγράμματος υψηλής επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή.
325 προσωρινοί έλεγχοι ΦΠΑ και 1.300 έλεγχοι σε αυτοαπασχολούμενους με μεγάλη περιουσία.
10.000 έλεγχοι ΦΠΑ και είσπραξη 20% των βεβαιωμένων φόρων.

Σχόλια

  1. Ας δεχτούμε, προς χάριν της συζήτησης, ότι η διαδικασία καθορισμού στόχων είναι σωστή. Τους γενικούς στόχους όμως τους βάζουν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός. Και αυτοί αποδεδειγμένα δεν πιάνουν κανένα στόχο, τουλάχιστον δυο χρόνια τώρα. Αυτούς τι θα τους κάνουμε; και τους πρώην και τους επόμενους. Αν ας πούμε ο Δ/της μιας εφορίας δεν πιάσει τους στόχους του θα απολυθεί. Ο υπουργός που τον επέλεξε γιατί θα μείνει; Αυτός θα πρέπει να φύγει επίσης άμεσα. Και μάλιστα επειδή έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να τιμωρηθεί όπως αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, οσοι από αυτούς που αναφέρεις δεν πιάνουν στόχο, έχεις το δικαίωμα κάθε 4 χρόνια να τους στείλεις σπίτι τους. Αυτό μην το ξεχνάς, μιάς και έρχονται εκλογές.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.