Θέλω να ξαναγίνει η πατρίδα μου σύμβολο ελπίδας, αξιοπιστίας και επαγγελματισμού...

Θέλω να ξαναγίνει η πατρίδα μου σύμβολο ελπίδας, αξιοπιστίας και επαγγελματισμού...
Ποιος έκανε άραγε αυτή την δήλωση και είπε όλα αυτά που ακολουθούν...;;
Θα πάρουν όλοι πίσω τα χρήματα τους, όσοι επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα, τον ρωτούν οι δημοσιογράφοι; «Βεβαίως»...
«Εξάλλου ο γερμανός φορολογούμενος επωφελείται από την καλή τοποθέτηση χρημάτων που έκανε η γερμανική κυβέρνηση. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί να δανείζεται χωρίς κόστος και στη συνέχεια να μας δανείζει με ορισμένο επιτόκιο. Τα δύο προηγούμενα χρόνια η Γερμανία κέρδισε από μας ήδη περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ», επεσήμανε.
«Έγινε φίλος μου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυτούς τους μήνες.....
Και ο δύο θέλουμε να προστατεύσουμε τις χώρες μας και αυτό οδήγησε σε διαφορετικές προτεραιότητες με ανάλογη διαφοροποίηση των απόψεών μας»
Το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο Σόιμπλε, οι εκλογές και το ΠΑΣΟΚ αποτελούν μερικά από τα βασικά σημεία της εφ΄όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιοδικό Der Spiegel 
«Tον Ιούνιο θα πρέπει να αποφασίσουμε για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό μας πρόγραμμα και δεν αποκλείω να υπάρξουν κι άλλες περικοπές, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος βοήθειας». Τις μεταρρυθμίσεις τις χαρακτήρισε μάλιστα επώδυνες, έκανε λόγο για θυσίες αλλά «δεν πρέπει να μας κυριεύσει απελπισία».
Για τις πρόωρες εκλογές ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν και ότι η χώρα χρειάζεται μια υπεύθυνη κυβέρνηση, κάποιον με πείρα και αποφασιστικότητα για να παίρνει δύσκολες αποφάσεις. «Αλλά δεν πρέπει να εφαρμόζουμε μόνο τις αποφάσεις των εταίρων μας, αλλά να καταρτίσουμε και δική μας ατζέντα για την ανασυγκρότηση της χώρας μας», πρόσθεσε. «Έχουμε ακόμα τέσσερις εβδομάδες για να καταστήσουμε σαφές ότι μόνο εμείς έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς μπορεί να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα. Θέλω να ξαναγίνει η πατρίδα μου σύμβολο ελπίδας, αξιοπιστίας και επαγγελματισμού. Για το κόμμα και στην ερώτηση αν το λεγόμενο "παπανδρεϊκό κόμμα" θα γίνει "ομάδα Βενιζέλου", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι δεν ανήκει σε πολιτική δυναστεία, ότι είναι πρόεδρος των Σοσιαλιστών και ότι το κόμμα δεν είναι περιουσία του.
Deutsche Welle

Σχόλια