“ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ”


(του Σμηναγού ε.α. Νικολάου Πίτατζη, υποψηφίου Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης)
Ελάτε να πάμε μαζί μια βόλτα στο Σύνταγμα. Μόνο που θα σας παρακαλούσα να αγνοήσετε τον θόρυβο που προκαλούν με τόσο βάναυσο τρόπο αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η υποταγή και η δουλεία είναι μονόδρομος για τους Έλληνες. Αυτός ο θόρυβος είναι που θολώνει το νου και οδηγεί σε απόγνωση. Αντί της ατραπού της απόγνωσης έχω να σας προτείνω έναν ήρεμο περίπατο στο Σύνταγμα. Επιτρέψτε με να σας ξεναγήσω:
Στάση Πρώτη: Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Δεν χαρίστηκε από κανέναν, αλλά αποτελεί κεκτημένο των Ελλήνων που αποκτήθηκε με αίμα, κόπο, επιμονή, αυταπάρνηση και αδιάκοπο αγώνα. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα ως απόσταγμα σκέψης, ανθρώπων σοφών. Για πολλούς λαούς και ανά τους αιώνες, ο Ελληνισμός, που αποτελεί την πιο ανοικτή δομή για όλο τον κόσμο, ταυτίστηκε με τη Δημοκρατία.

Στάση Δεύτερη: Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία.
Αν σκέπτεσθε ότι η στάση αυτή υπάρχει απλώς και μόνο για λόγους καλλωπισμού του Συντάγματος, σας προτρέπω να αναθεωρήσετε την άποψή σας. Μα θα μου πείτε: Κοίτα πως την έχουν παραμελήσει. Αυτό είναι το κόσμημα του Συντάγματος και όμως η όψη του δείχνει ότι δεν υπάρχει μέριμνα για την επιμέλειά του. Γιατί λοιπόν μας παρουσιάζεις αυτή τη στάση ως κάτι όμορφο και άξιο προσοχής, αφού έχασε κάθε ίχνος κάλους; Ναι, έχετε δίκαιο. Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι παρεκβάσεις του πολιτεύματος πλήττουν πρωτίστως το πιο όμορφο μέρος του Συντάγματος, που όντως φαίνεται τόσο άσχημο όταν βιάζεται. Ο Αριστοτέλης αναφέρει στα Πολιτικά ότι η χειρότερη μορφή παρέκβασης πολιτεύματος είναι η τυραννίδα που αποτελεί παρέκβαση της βασιλείας. Νομίζω ότι αν ο Αριστοτέλης ζούσε σήμερα, σωματικά, ανάμεσά μας, θα αναθεωρούσε αυτή την άποψη, αφού η εκτροπή του πολιτεύματος που βιώνουμε αποτελεί όνειδος όχι μόνο για τη Δημοκρατία, αλλά και για τη γενέτειρά της.
Στάση Τρίτη: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Εδώ μπορούμε να ξεκουραστούμε για λίγο από την έως τώρα πορεία μας. Μπορούμε να πιούμε λίγο δροσερό νερό και να ξεδιψάσουμε. Έχει αρκετά δένδρα εδώ, έχουμε τη δυνατότητα να αγαλλιάσουμε για λίγο κάτω από την παχιά σκιά τους, υπό το μελωδικό κελάιδισμα των πουλιών. Πόσο αλαζόνας είναι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να καταστρέψει αυτό τον υπέροχο χώρο αναψυχής; Νομίζω θα συμφωνήσετε ότι όποιος σκέπτεται κάτι τέτοιο έχει υπερβεί κάθε έννοια μέτρου. Όμως, ο απωλέσας το άκος, μπορεί να είναι ή θηρίο ή Θεός. Επειδή όμως ο Θεός είναι ένας και βιώνεται ως απόλυτη αγαλλίαση, εύλογα έπεται ότι ο σκεπτόμενος την καταστροφή της γαλήνης δεν είναι τίποτε άλλο παρά θηρίο.
Στάση Τέταρτη: Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
Μη νομίζετε ότι ο γαλήνιος αυτός περίπατος στο απείρου κάλλους Σύνταγμα δεν διέπεται από υποχρεώσεις των περιπατητών. Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι και υποχρεωμένοι να διατηρούμε και να βελτιώνουμε αυτό το κάλλος και να μην επιτρέπουμε πρωτίστως στον εαυτό μας και έπειτα στους συμπολίτες μας να το φθείρουν και να το αλλοιώνουν.
Στάση Πέμπτη: Ο σφετερισμός, με οποιοδήποτε τρόπο, της Λαϊκής Κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
Ας σταματήσουμε για λίγο εδώ, να πούμε ένα γεια σε αυτούς που φυλάνε αυτό το στολίδι. Και ας τους δώσουμε λίγο από το δροσερό νερό της πηγής της τρίτης στάσης. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να τους προσφέρουμε.
Στάση Έκτη: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Αυτή τη στάση δεν θα την αποκαλούσα αξιοθέατο. Στο χώρο αυτό υπάρχουν τα εργαλεία που δυνάμεθα να χρησιμοποιούμε προς υποβοήθηση των ανθρώπων της προηγούμενης στάσης, στην αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων που διαταράσσουν την ισορροπία και απειλούν την ειρήνη στην πολιτεία. Μείζων δε πασών των αρετών εστί η διάκρισις. Ήτοι κατά κρίση και πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτά τα μέσα, όποτε υφίσταται ανάγκη.
Στάση Έβδομη: Φόρος Τιμής.
Εδώ είναι το μνημείο των γνωστών και αγνώστων πεσόντων υπέρ πατρίδας και των πεσόντων της απόγνωσης που δεν άντεξαν τη σκληρότητα του θορύβου. Ας ανάψουμε ένα κερί στη μνήμη τους και ας παρακαλέσουμε τον Θεό να αναπαύσει τις ψυχές τους.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την προσοχή σας.
Ο Σμηναγός ε.α. Νικόλαος Πίτατζης είναι υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 2002 με ειδικότητα Μηχανικού Αεροσκαφών (Σ.Μ.Α). Υπέβαλε αναφορά παραίτησης από τις τάξεις της ΠΑ στις 11-11-11, ημερομηνία διορισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, αναφέροντας ότι “Το παρόν αίτημα παραιτήσεως υποβάλλεται ως έμπρακτη δήλωση μη αποδοχής, της κατά παράβαση του Συντάγματος παραχώρησης και αναγνώρισης αρμοδιοτήτων της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής λειτουργίας του Ελληνικού Κράτους σε όργανα διεθνών οργανισμών και τρίτα κράτη στο πλαίσιο συναφών διεθνών συμφωνιών δανεισμού.”, καθώς και ότι “Προς διασαφήνιση του ευλόγου της αποφάσεως μου για παραίτηση, επί των αναφερομένων σε ανωτέρω παρ. 2 περί παράβασης του Συντάγματος, σας αντιπαραβάλω ότι διάγω ως Αξιωματικός έχοντας δώσει και τηρώντας, πρωτίστως Όρκο Υπακοής στο Σύνταγμα, με τις Αρχές του οποίου δε νοείται να μη συμμορφώνονται οι Νόμοι και τα Ψηφίσματα του Κράτους.”

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.