ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Την Κέρκυρα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Πάνος Καμμένος. Από το νησί των Φαιάκων ξεκίνησε την περιοδεία του στα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Ελλάδα.
Ο Πάνος Καμμένος περπάτησε στην αγορά, μπήκε στα καταστήματα, μίλησε με τον κόσμο στα καφενεία, προσκύνησε τον Άγιο Σπυρίδωνα. Επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος προς τα Μέσα Ενημέρωσης της Κέρκυρας είπε:

-Για την περιοδεία στην Κέρκυρα
«Περπατήσαμε την αγορά που κάποτε έσφυζε από ζωή. Οι αγρότες παράγουν προϊόντα και δεν υπάρχουν καταναλωτές να τα αγοράσουν. Χτυπήθηκαν και αυτοί από την κρίση ακόμα και σε ένα νησί όπως η Κέρκυρα που είναι παγκόσμιος προορισμός. Η πρωτογενής παραγωγή χτυπιέται επίσης από το πρόγραμμα Ήλιος του Μνημονίου που θέλει να γεμίσει με κάτοπτρα καλλιεργήσιμες εκτάσεις για να δώσει ενέργεια στη Γερμανία».
-Για τον τουρισμό
«Η επέκταση της τουριστικής περιόδου είναι ένας βασικός στόχος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Χρειάζεται ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού. Γι’ αυτό προτείνουμε την επίσπευση των διαδικασιών σχετικά με τη χορήγηση βίζας για χώρες εκτός συνθήκης Σέγκεν. Αυτό θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για να έρθουν στη χώρα μας τουρίστες από χώρες όπως η Ρωσία.
Προτείνουμε επίσης ΦΠΑ 5% για τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες».
-Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τους υποψηφίους τους
«Από τους υποψηφίους στην Κέρκυρα κανείς δεν είναι μέρος παλαιών υλικών. Είναι άνθρωποι της ζωής και της κοινωνίας, άνεργοι, επαγγελματίες, νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί με την πολιτική.
Εγώ που είμαι παλαιό υλικό αντιστάθηκα πάντα και σε σοβαρά θέματα. Αντιστάθηκα στο Μνημόνιο 1 και στο Μνημόνιο 2, αντιστάθηκα στην κωλοτούμπα Σαμαρά που έλεγε ότι δε θα ψηφίσει το Μνημόνιο και μετά έγινε συνεταίρος του συστήματος. Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν ψήφισαν Μνημόνιο ούτε δεχθήκαμε υποψήφιους που πήγαν σε άλλα κόμματα και δεν τους δέχθηκαν».
-Για το Μνημόνιο
«Με τη δανειακή σύμβαση παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Συνθήκη η οποία δεν προβλέπει μηχανισμό στήριξης εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντί να έχουμε αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία με τους δοσίλογους της κυβέρνησης Παπανδρέου μας οδήγησε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μας δάνεισε με επταπλάσιο επιτόκιο. Αρνούμαστε το τοκογλυφικό επιτόκιο του παράνομου δανεισμού που πολλαπλασίασε το πραγματικό χρέος. Θα υπάρξει η τιμωρία αυτών που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Αποκλείεται οποιαδήποτε συνεργασία με οποιοδήποτε κόμμα ή βουλευτή ψήφισε Μνημόνιο. Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες λύσεις».
-Για τη συνεργασία με το Άρμα Πολιτών
«Με το Γιάννη Δημαρά αρνηθήκαμε τα δύο Μνημόνια. Συνεργαζόμαστε στα πλαίσια της συνένωσης δυνάμεων για να διώξουμε τους πιστωτές-κατακτητές».



Σχόλια