Ένοπλες Δυνάμεις εγγυητές εθνικής κυριαρχίας


Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της μακροχρόνιας έλλειψης δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά κυρίως λόγω των λανθασμένων επιλογών των ασυντόνιστων ενεργειών της τελευταίας θητείας του ΠΑΣΟΚ και των προσταγών της τρόικας έχουν διαμορφώσει ένα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα τοπίο. Η κατάσταση αυτή, δημιουργεί ιδιαίτερες απαιτήσεις για τον τομέα Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να παρέξουν το αγαθό της ασφάλειας υπό λίαν αρνητικές συνθήκες.
Πέραν της οικονομικής κατάστασης και των εξωτερικών απειλών, οι ΕΔ της χώρας πρέπει να λειτουργήσουν σε ένα κλίμα μεθοδευμένης απαξίωσης που έχει δημιουργηθεί από επανειλημμένες επιθέσεις (φραστικές ή όχι) στελεχών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Κύριος λοιπόν στόχος μας, είναι να αποκαταστήσουμε το πληγωμένο κύρος
και να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ώστε να βελτιωθεί το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνικού λαού, και οι υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να καταφέρουν αναπόσπαστες να οδηγήσουν τη χώρα σε ταχύτερη έξοδο από την κρίση.
Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες ασφάλειας που διαμορφώνονται στην περιοχή, τις δυνατότητες που μας δίνει η ενσωμάτωση και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών, αλλά και τους περιορισμούς από την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, το πρόγραμμά μας εστιάζει στα εξής:
Αποκατάσταση του ηθικού των ΕΔ.
Κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών στελεχών και προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων αποστράτων.
Αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος (κάθετη και οριζόντια) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Επίλυση μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, χρονιζόντων προβλημάτων του προσωπικού των ΕΔ, σε θέματα διαβίωσης, μεταθέσεων, εξέλιξης, ιεραρχίας, ασφάλειας και υγείας
Επένδυση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις του Μέλλοντος, με ορθολογιστικό επαναπροσδιορισμό των απαιτήσεων-δυνατοτήτων και εξοπλισμό αυτών σε συνάρτηση με τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις, ανασχεδίαση της παρεχομένης εκπαίδευσης, και συνεχή επιμόρφωση των στελεχών.
Θεσμοθέτηση νέων διαδικασιών για προμήθειες και εξοπλισμούς, για τη διασφάλιση πλήρους διαφάνειας, την ταχεία ικανοποίηση των αναγκών και την εξοικονόμηση πόρων.
Αναδιοργάνωση παραγωγικών Μονάδων – Εργοστασίων για μείωση του κόστους λειτουργίας με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας και έξοδο στις διεθνείς αγορές για διάθεση των προϊόντων.
Ανάπτυξη – αναδιοργάνωση υπαρχόντων ερευνητικών κέντρων και ανάπτυξη συνεργασίας με αντίστοιχα ερευνητικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, για καλύτερη ενσωμάτωση και εκμετάλλευση της τεχνολογίας με παράλληλη εξοικονόμηση πόρων
Ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και εφαρμογών για τη λειτουργία του στρατεύματος.

Σχόλια

  1. ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ, ΑΥΡΙΑΝΟΙ ...ΣΩΤΗΡΕΣ?

    ΠΟΤΕ!

    ΡΙΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίοι οι άξονες στο τομέα εθνικής άμυνας, αλλά γενικοί και αφηρημένοι.
    Μπορώ να έχω (έστω και με κάποιο link) την ανάλυση και εξειδίκευση αυτών των αξόνων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο link.
    Είναι οι θέσεις μου που αποτελούν μέρος ενός αναλυτικού και πλήρους προγράμματος το οποίο είναι υπό επεξεργασία από το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση.
    Οταν τελειώσετε την επεξεργασία και βγάλετε το πρόγραμμα, θα το δούμε και θα αποφασίσουμε αν θα σας ψηφίσουμε ....
    Μόνο βιαστείτε γιατί έμειναν μόνο 4 ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρα πρόγραμμα για την άμυνα δεν υπάρχει.
    Μήπως ξέρετε κε Παπασπύρου που θα βρώ το πρόγραμμα για τη παιδεία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
    Υπαρχει πρόγραμμα, το έχω αναρτήσει εδώ σε άλλο άρθρο ( http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/04/blog-post_2939.html )και έχει γίνει διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας των Ανεξάρτητων.
    Να μας δείξετε αγαπητέ και τα αντίστοιχα προγράμματα των άλλων κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας.
    Οι Ανεξάρτητοι παρουσίασαμε πρώτοι το πρόγραμμα μας 55 σελίδων και αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα 57 σελίδες με συγκεκριμένα μέτρα-δράσεις και όχι το πρόγραμμα της τρόικας που ασπάσθηκαν και τηρούν ευλαβικά τα κόμματα της συγκυβέρνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που αναφέρετε το έχω δει και δεν αναφέρεται στη παιδεία, αλλά μόνο στα οικονομικά.
    Εγω ρωτώ για πρόγραμμα στη Παιδεία, υπάρχει η δεν υπάρχει ?
    Αν τώρα η απάντησή σας είναι " Να μας δείξετε αγαπητέ και τα αντίστοιχα προγράμματα των άλλων κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας. ", τότε δυστυχώς αυτό δεν αποτελεί απάντηση αλλά υπεκφυγή και δείγμα παλαιοκομματισμού που έχετε καταδικάσει και που έχουμε καταδικάσει όλοι μας και αναζητούμε στα νέα κόμματα το τι προτείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ
      ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ – 1η Δημόσια Διαβούλευση
      http://anexartitoiellines.gr./files/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9E%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%9F%CE%99%20%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%95%CE%A3%20%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%20%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%20B.pdf

      Διαγραφή
  8. Γιατί η απαντηση μου δεν ανεβάινει ?
    Υπάρχει κανένα πρόβλημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.