Καταγγελία - Ερώτηση


Ιωάννης Καραδημητρόπουλος
Καταγγελία προς τους βουλευτάς όλων των κομμάτων του νομού Μεσσηνίας.
Τα καταγγελλόμενα θέματα είναι σε όλους σας γνωστά. Εάν ισχυρισθείτε το αντίθετο, τότε κακώς εκλέγεσθε στον Νομό Μεσσηνίας.
Κύριοι Βουλευταί,
Βεβαίως σε παραμονή εκλογών ισχύει η παροιμία «τέτοιες ώρες τέτοια λόγια».
Παρά το άκαιρο, για τα τρέχοντα ενδιαφέροντά σας, θα τολμήσω να εκφράσω την απογοήτευσή μου προς όλους τους ενεργούς πολιτικούς παράγοντες της περιοχής Μεσσηνίας, οι οποίοι βλέπουν, παρατηρούν και ταυτοχρόνως, δια της σιωπής των αποδέχονται την μετατροπή των παραλίων της Μεσσηνίας σε φέουδα, και όλα αυτά στον βωμό της ΤΑΧΑ «τουριστικής αναπτύξεως», με αντίτιμο τον διορισμό κάποιων «δικών μας» σε θέσεις τουριστικής εργασίας.

Αποδέχεσθε την αλλαγή χρήσεως γης «υψηλής παραγωγικότητος» σε τουριστικά θέρετρα και την μετατροπή των αγροτών μας, αυτού του πλέον παραγωγικού δυναμικού της χώρας, σε τουριστικούς υπαλλήλους και την μετατροπή τους σε έρμαια των διαθέσεων των ξεονοδόχων.
Αποδέχεσθε, στον βωμό της τουριστικής αναπτύξεως, την πώληση της γεωργικής γης σε ισχυρά τζάκια, νεοφεουδάρχες, νεοκοτζαμπάσηδες και επιτρέπετε έτσι να δημιουργηθούν συνθήκες για νέα Κιλελέρ.
Τα ίδια κάνατε και στο παρελθόν και επιτρέψατε, στον βωμό των επιδοτήσεων, την καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών.
Σύσσωμος η βουλή επέτρεψε την καταστροφή ναυπηγικής παραδόσεως 5000 ετών των νήσων μας και σήμερα οι ναυτικοί μας εξαρτώνται από τα σκάφη παραγωγής Ολλανδίας, Γερμανίας κλπ.
Μα καλά! Είστε τόσο αδαείς ή αγαθοί ή αφελείς ώστε να αδυνατείτε να κάνετε την ελαχιστοτάτη προβολή στο ιστορικό μέλλον για να δείτε τις συνέπειες αυτής της στάσεώς σας ή είστε τόσο άνοοι, τόσο κοντόφθαλμοι, τόσο συμφεροντολόγοι, τόσο διαπλεκόμενοι που έστω και αν βλέπετε δεν ενδιαφέρεσθε παρά για την εκλογή σας και για τα υπόλοιπα «φούρνος να μην καπνίσει;».
Προ τελικής γνωμοδοτήσεως, τουλάχιστον στην συνείδησή μου, σε ποία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες εντάσσεσθε, αναμένω τις αντιδράσεις σας τώρα, που είναι προεκλογική περίοδος, για να διαπιστωθεί ποίοι εξ υμών τολμούν και ποίοι απλώς κελαηδούν.
Σας προκαλώ σε δημόσια συζήτηση για το πραγματικό συμφέρον των αγροτών της Μεσσηνίας, και μάλιστα στα πλαίσια της Ευρώπης στην οποία έχω υπηρετήσει επί σειράν ετών και έχω ιδίαν αντίληψη των εκεί διαθέσεων και προθέσεων, και εάν, παρ’ όλα αυτά, δεν πεισθείτε, τουλάχιστον μετατρέψτε την αγροτική μας γη υψηλής παραγωγικότητος σε τουριστικό παράδεισο και όχι σε τουριστικό μπάχαλο δια παρανομιών, καταπατήσεων δημοσίας γης και ξένων ιδιοκτησιών και αθλίων υποσχέσεων δημιουργίας περιπτωσιακών θέσεων εργασίας των 450 ευρώ τον μήνα.
Σας θέτω το υποθετικό ερώτημα σε  κάποια στιγμή, για κάποιο λόγο, για ένα χρόνο και μόνο, μία μεγάλη τουριστική μονάδα να μην λειτουργήσει.../μπορείτε να φανταστείτε την τύχη των ακτημόνων, πλέον, γεωργών μας σε εκείνη την άτυχο χρονιά;
Σας θέτω και δύο πραγματικά ερωτήματα: Πως τολμήσατε και επιτρέψατε τον αποκλεισμό εθνικής οδού και μετατροπής της σε ιδιωτική; Βεβαίως δεν θα εκπλαγώ εάν ισχυριστείτε ότι δεν γνωρίζετε για ποία οδό ομιλώ. Πως τολμήσατε και επιτρέψατε την καταπάτηση των φιλέτων-παραλιών της Μεσσηνίας από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τον αποκλεισμό των παραλιών και την μετατροπή τους σε ιδιωτικές;
Πως τολμάτε και δεν αντιδράτε κύριοι βουλευταί όλων των κομμάτων και όλων των παρατάξεων ακόμη και τώρα που τα σκάνδαλα βγαίνουν στην φόρα το ένα μετά το άλλο και η δικαιοσύνη, έστω και ατόλμως, άρχισε να κινείται;
Καταλήγω με μία μικρή διασκευή του αρίστου λαϊκού άσματος:
«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα....»
«μα τώρα που μας ζώσανε τα φίδια, εσείς φοράτε την αρχαία σας νοοτροπία»
Τελώ εν αναμονή των αντιδράσεών σας.
Ιωάννης Καραδημητρόπουλος
Κάτοικος Γαλλίας



Σχόλια