21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι Ατομικός αγώνας και Αγώνας Ομάδων & 1ος Open Αγώνας Ομάδων Ορειβατικού Σκι


ΟLYMPUS Ski Mountaineering 2012
21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι
Ατομικός αγώνας και Αγώνας Ομάδων
&
1ος Open Αγώνας Ομάδων Ορειβατικού Σκι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε o ατομικός αγώνας και o αγώνας ομάδων του 21ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορειβατικού Σκι και ο 1ος Open αγώνας ομάδων Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο στις 1 Απριλίου 2012.
H Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας διοργάνωσαν τους αγώνες Ορειβατικού Σκι στην τοποθεσία Βρυσοπούλες Ολύμπου.

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν οι, Κωνσταντίνος Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ.κ. Βασίλειος – Μητροπολίτης Ελασσόνας, Πασχόπουλος Γεώργιος – Δήμαρχος Ελασσόνας, Παιδής Αθανάσιος – Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, Μπρούζας Ζήσης – Διοικητής 8ης Ε.Μ.Α.Κ Λάρισας, Μούλτσιας Ελευθέριος – Διοικητής Π.Υ Ελασσόνας, Φτίκα Ζωή – Δασάρχης Ελασσόνας
Από πλευράς Ε.Ο.Ο.Α παραβρέθηκαν οι κ.κ : Δ. Γεωργούλης, Μ. Φουριώτη, Θ. Τσαβδαρίδης, Ν. Κοντός, Λ. Ανέστης και το επίτιμο μέλος κ. Νίκος Νέζης.
Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν την έναρξη της διεξαγωγής μίας σειράς διεθνών αγώνων που θα γίνουν στον Όλυμπο με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο, τον Αύγουστο του 1913 από τους Ελβετούς Frederic Boissonas και Daniel Baud-Bovy με οδηγό τον Χρήστο Κάκκαλο.
Οι αγώνες έγιναν με την παρουσία του τεχνικού συμβούλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (ISMF), Jordi Canals. Σκοπός της παρουσίας του τεχνικού συμβούλου είναι η ένταξη των αγώνων του Ολύμπου στο Διεθνές Πρόγραμμα των Αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι το 2013.
Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία. Οι αγώνες εξελίχθησαν μεταξύ των κορυφών του Αγίου Αντωνίου, του Σκολιού και του Χριστάκη. Οι αθλητές έτρεξαν διαδρομές υψομετρικής διαφοράς, 1480μ. (ατομικός αγώνας, διαδρομή Α), 710μ. (ατομικός αγώνας, διαδρομή Β), 2141μ. (ομαδικός αγώνας, διαδρομή Α) και 1336μ. (ομαδικός αγώνας, διαδρομή Β).
Την πρώτη θέση στην μεγαλύτερη διαδρομή των αγώνων (κατηγορία Αντρών Α) κατέλαβε η ομάδα του Reitter Philip και του Αρώνη Πλάτων (2.35'20''), τη δεύτερη θέση η ομάδα του Ματρά Σλάβεκ και Κωστόπουλου Νίκου (2.42'.54'') και την τρίτη θέση η ομάδα του Καμπουρόπουλου Αλέξανδρου και του Καλογερόπουλου Γρηγόρη (2.49'.23''). Τα αποτελέσματα των αγώνων παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω.

Κεντρικός χορηγός των αγώνων ήταν ο κ. Γιώργος Κλαουδάτος ο οποίος εξέδωσε την αφίσα και το φυλλάδιο των αγώνων. Επίσης μοίρασε δώρα στους αθλητές από τις εταιρείες που εκπροσωπεί.


Παιδής  Γ. Αθανάσιος
 Περιφερειακός  Σύμβουλος
 Θεσσαλίας


Σχόλια