Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο password του κόσμου!

Οι υπολογιστές είναι καθημερινό εργαλείο δουλειάς και διασκέδασης για τους περισσότερους, αλλά οι κακοπροαίρετοι crackers παραμονεύουν για να τους μετατρέψουν σε εφιάλτη, υποκλεπτοντας αριθμούς πιστωτικών και προσωπικά δεδομένα. Μήπως όμως εμείς οι χρήστες βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια;
Αυτό φαίνεται πως είναι το -εκλαϊκεύμενο- συμπέρασμα μιας νέας μελέτης για τα passwords, δηλαδή τους κωδικούς που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες στον υπολογιστή και τα e-mail τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη (έγινε από την εταιρεία Trustwave, που ειδικεύεται στην ασφάλεια υπολογιστών), ο πιο συνηθισμένος κωδικός που χρησιμοποιούν οι χρήστες είναι το απίθανο... "Password1". Κι αυτό γιατί -όσο κι αν φαίνεται απίστευτο- πληρεί όλα τα μίνιμουμ κριτήρια: είναι πάνω από 8 χαρακτήρες, έχει ένα κεφαλαίο γράμμα και περιλαμβάνει και έναν αριθμό.
Το συμπέρασμα ειναι ότι οι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν ευκολομνημόνευτους κωδικούς στις εφαρμογές τους, ακόμα και σε ευαίσθητα πράγματα όπως τα e-mail, αγνοώντας ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να παραβιαστεί η ιδιωτικότητά τους είναι μέσω ενός κωδικού που κάποιος επιτήδειος μπορεί να «μαντέψει» με μερικές δεκάδες δοκιμές.(i-efimerida)

Σχόλια