Mετά τα πανηγύρια το πιστωτικό γεγονός...

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Η υπηρεσία της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ομόφωνα ότι υπάρχει πιστωτικό γεγονός, λόγω της ενεργοποίησης από την Ελλάδα των CAC (ρήτρες συλλογικής δράσης).
ISDA EMEA Determinations Committee: Restructuring Credit Event Has Occurred with Respect to The Hellenic Republic LONDON, March 9, 2012 – The International Swaps and Derivatives Association, Inc. (ISDA) today announced that its EMEA Credit Derivatives Determinations Committee resolved unanimously that a Restructuring Credit Event has occurred with respect to The Hellenic Republic (Greece).
The EMEA DC resolved that a Restructuring Credit Event has occurred under Section 4.7(a) of the ISDA 2003 Credit Derivatives Definitions (as amended by the July 2009 Supplement) following the exercise by The Hellenic Republic of collective action clauses to amend the terms of Greek law governed bonds issued by The Hellenic Republic such that the right of all holders of the Affected Bonds to receive payments has been reduced.
The Committee determined that an auction will be held in respect of outstanding CDS transactions on March 19. ISDA has published a list of obligations issued or guaranteed by The Hellenic Republic, which the EMEA Determinations Committee is currently in the process of reviewing.
ISDA will publish further information regarding the potential auction on its website, www.isda.org/credit, in due course. Answers to frequently asked questions regarding The Hellenic Republic Restructuring Credit Event can be accessed via ISDA’s Greek Sovereign CDS page: http://www2.isda.org/greeksovereign-cds/ ISDA will host a press briefing today at 9PM GMT / 4PM EST addressing the credit event ruling.
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Σχόλια

  1. Επειδή δεν ξέρουμε σαν και σενα αγγλικά, μπορείς να μας το μεταφράσεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ την ίδια απορία έχω. Γιατί όλοι τα λένε και τα γράφουν στα αγγλικά. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ούτε τον πρωθυπουργό, τον τέως και τον νυν, ούτε τους υπουργούς οικονομικών. Τώρα και ο Αρίστος μας τα βάζει στα αγγλικά. Θα πρέπει να βρούμε άλλο Blog που θα το καταλαβαίνουμε και.... θα συμφωνούμε μαζί του.

      Διαγραφή
  2. Τα κέρδη δεν είναι μόνο 3 δις που είναι το αλγεβρικό απτέλεσμα.Όσοι γνώριζαν και συμμετείχαν στην ενεργοποίηση έβγαλαν μόνο κέρδη.Φυσικά όλοι οι διαπλεκόμενοι και μάλιστα οι διοργανωτές εγχώριοι ΚΑΙ ΕΞΩΧΏΡΙΟΙ αρτιμελείς ή σε αναπηρικά καροτσάκια και γνώριζαν και εισπραττουν εις βάρος των πολιτών ελλήνων και ξένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστωτικό γεγονός σημαίνει χρεωκοπία και με τη βούλα. Αυτό δεν είναι που υποτίθεται θα γλυτώναμε με τα μνημόνια και με την εξαθλίωση μας?Τράπεζες και κερδοσκόποι πληρωμένοι και λαός εξαθλιωμένος , με οικονομία υποθηκευμένη..Τώρα Θα βγούμε στις αγορές του αγίου ... η χρεωκοπία υποτίθεται ότι είναι η έσχατη λύση γιατί αποκλείεσαι απο τις αγορές για χρόνια. Τώρα έχουμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, απλώς με τις τράπεζες πληρωμένες.Καλό κόλπο..Τουλάχιστον άν χρεοκοπούσαμε μόνοι μας και με τους δικούς μας όρους ,θα γλυτώναμε σχεδόν όλο το χρέος..Ά ξέχασα το PSI είναι επιτυχία..Ξυπνήστε ρε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάστε σχετικό άρθρο στα ελληνικά
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231185671
    Ποιοι δημιούργησαν το πιστωτικό γεγονός ?
    Αυτοί που δεν μπήκαν οικειοθελώς στο PSI
    Ποιοί είναι αυτοί ?
    Μήπως κάποιοι πονηροί των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, που νόμιζαν οτι με το οχι τους θα την γλύτωναν, ενώ ήξεραν ότι υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης των CACs.
    Μήπως τελικά αυτοί είναι οι πραγματικοί "προδότες" ?
    Αυτοί που πάνω από το συμφέρον της χώρας έβαλαν το δικό τους συμφέρον,
    Για σκεφθείτε τώρα με γνωστά όλα τα δεδομένα, αυτή την άποψη .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:22 Από πότε το συμφέρον της χώρας ταυτίζεται με το συμφέρον των τραπεζών και όχι του λαού της..Γιατί με αυτό το κόλπο ,οι τράπεζες δεν χάνουν τα χρήματα τους και ο λαός εξαθλιώνεται..
    Για σκέψου τώρα με όλα τα δεδομένα και αυτή την άποψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 0116 Για το PSI συμφωνώ μαζί σου.
    Από τη στιγμή όμως που αποφασίστηκε το PSI η μη συμμετοχή ορισμένων ταμείων με το σκεπτικό οτι κατι θα στραβώσει ή οτι αυτή θα αεξαιρεθούν, ενώ ήξεραν οτι υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης των CACs με κίνδυνο να θεωρηθρί πιστωτικό γεγονός (όπως και έγινε) και να ενεργοποιηθούν τα CDS, τι ενέργεια είναι ?
    Αυτό και μόνο έθεσα , αλλά φαίνεται δεν το κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12:22 Πώς θα συμπληρωθεί η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύεται? Ακόμη και υγιή ασφαλιστικά ταμεία ,καταστρέφονται.Κατα τα άλλα αυτοί που δεν δέχτηκαν ήταν πονηροί και προδότες.. Λιγο ίχνος ντροπής και ευθύνης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.