Πρόταση προς τον Δήμαρχο Λαρισαίων να μην παραλαμβάνει τον μισθό από τον δημαρχιακό θώκο για την αποπληρωμή του χρέους .

Mάριος Ξηρομερίτης*
Πρόταση προς τον Δήμαρχο Λαρισαίων να μην παραλαμβάνει τον μισθό από τον δημαρχιακό θώκο για την αποπληρωμή του χρέους . 
-Με αφορμή τους Ιταλούς δημάρχους που δίνουν τους μισθούς τους για το Ελληνικό χρέος –
 Είναι πραγματικά συγκινητικό και αποτελεί πραγματικά μάθημα για όλους μας, το γεγονός ότι δύο δήμαρχοι από την γειτονική Ιταλία καταθέτουν τον μισθό του δημάρχου για την ενίσχυση της αποπληρωμής του Ελληνικού χρέους. Ένα είναι σίγουρο ότι αυτή η κρίση θα μας διδάξει πολλά και θα αναδείξει πολλές παθογένειες και κακώς κείμενα που εμείς από μόνοι μας θα έπρεπε να είχαμε αλλάξει.
Οι δήμαρχοι αυτοί ως κίνηση συμβολική αλλά και ως χειροπιαστή απόδειξη ότι σέβονται και συμπονούν τον Ελληνικό τόπο, την πατρίδα μας απαρνήθηκαν έναν σίγουρα παχυλό-για τα δεδομένα – μισθό και τον κατέθεσαν σε έναν λαό γείτονα. Άραγε πόσοι Έλληνες αυτοδιοικητικοί το κάνανε αυτό? Πόσοι Έλληνες πολιτικοί τους ακολούθησαν? Πόσοι διορισμένοι διοικητικοί που έχουν αναλάβει καθήκοντα για να «προσφέρουν» στον τόπο μας δεν τολμούν να απαρνηθούν τους υψηλούς μισθούς τους . Μεσουρανούσης της κρίσης αυτά όλα τα παραδείγματα και απέναντι τους ένας λαός που κάθε μέρα φτωχαίνει και κάνει θυσίες δημιουργούν ένα επίφοβο και εκρηκτικό μίγμα. Μήπως τελικά οι πολιτικοί μας , κάθε βαθμίδας είναι βολεμένοι και τακτοποιημένοι και η κρίση αυτή είναι υπόθεση άλλων .Η απραξία , η στωικότητα και η ΜΗ συμμετοχή των ιδίων στην αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους κατά αναλογία και σε σχέση με αυτά που πληρώνει ο λαός δηλώνει μόνο την προστασία των δικών τους κεκτημένων και των δικών τους συντεχνιακών συμφερόντων . Και να που έρχονται δύο γείτονες Ιταλοί δήμαρχοι να καταθέσουν τον μισθό τους για την Ελλάδα και αυτόματα να αποκαλύψουν και το πραγματικό πρόσωπο των Ελλήνων αυτοδιοικητικών και πολιτικών .Τι κρίμα που κανείς Έλληνας δήμαρχος δεν ακολουθεί το παράδειγμά τους !! Έστω αυτοί που είναι ετεροεπαγγελματίες ή κατέχουν άλλη δημόσια έμμισθη θέση . To τραγελαφικό και η αποκορύφωση του φαρισαϊσμού δεν σταματούν εκεί .Η ΚΕΔΚΕ (κεντρική ένωση δήμων και κοινοτήτων Ελλάδος) την Τετάρτη 29/2/12 τους έχει καλέσει για να τους αποδώσει φόρο τιμής γα την βοήθειά τους στη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή κανείς δεν ακολουθεί την πράξη τους και το παράδειγμα για το οποίο τους βραβεύουμε! Τι υποκρισία!! Ως Έλληνας και ως Λαρισαίος σεβόμενος τον θεσμό του δημάρχου της πόλης μου και γνωρίζοντας ότι είναι στην διοίκηση της ΚΕΔΚΕ πολλές τετραετίες , θα αισθανόμουν περήφανος αν πρώτος αυτός, από όλους τους Έλληνες πολιτικούς- αυτοδιοικητικούς κατέθετε τον μισθό του δημάρχου για την στήριξη της χώρας μας και του λαού μας ! Πιστεύω ότι έτσι χτίζεται και σφυρηλατείται η κοινή συνείδηση ενός λαού και έτσι δίνοντας ο καθένας τον καλύτερο του εαυτό θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση πιο ισχυροί. Από την άλλη μεριά η ορθή βράβευση των Ιταλών δημάρχων από την ΚΕΔΚΕ , θα αποτελέσει κόλαφο για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης αφού θα αποτελέσει χείριστη υποκρισία από πλευράς μας .Από τη μια μεριά να τιμούμε την σωστή πράξη και από την άλλη να γυρνάνε οι Έλληνες δήμαρχοι την πλάτη ως να μην τους αφορά. Έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση και έχω συμπορευτεί και μαζί με τον δήμαρχό μας και γνωρίζω ότι μπορεί να έχει το σθένος για να πράξει το ορθό και να συγκλονίσει το Πανελλήνιο με τη στάση του !Ας σταθούμε όλοι στο ύψος που αρμόζει στην πατρίδα μας .

*Μάριος Ξηρομερίτης Χειρουργός Ουρολόγος Λαρισαίος πολίτης

Σχόλια