ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΤΣ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΟΧΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Του Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ» (Α.Κί.Σ) η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μελισσών αρ. 10, ΤΚ 14564, Κηφισιά, και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού.
ΠΡΟΣ
1. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.) το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κολοκοτρώνη, αρ. 13, και εκπροσωπείται νόμιμα.
2. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Μεσογείων 227-231, και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό.


Όπως γνωρίζετε τα μέλη μας είναι μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού ως απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς. Γι αυτό με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχία παρακολουθούμε συνεχώς τα γεγονότα και τις εξελίξεις τόσο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), όσο και στον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ).
Στο από 19-9-2011 Δελτίο Τύπου – Ενημέρωση Μελών Ε.Α.Α.Σ - Προτάσεις σχετικά με τον ΕΚΟΕΜΣ που δημοσιεύθηκε στη μηνιαία έκδοση της ΕΑΑΣ «ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ» (έκδοση Οκτωβρίου 2011) αναγράφεται επί λέξει «Η παρακράτηση (πιθανώς παράνομη) από το Μ.Τ.Σ. στον Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ της οφειλής των 41.090.147 ευρώ, η είσπραξη των οποίων θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας του και εκτέλεσης της αποστολής του».
Επίσης στο με αριθμ. Φ900/8/4862/Σ.352/Αθήνα 17Φεβ 2011 έγγραφο του Προέδρου του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. που αποτελεί απάντηση σε δική μας γενόμενη έγγραφη ερώτηση στην παράγραφο 5 αναφέρονται αυτολεξεί τα εξής:«Το χρέος του ΜΤΣ προς το ΕΚΟΕΜΣ ανέρχεται σήμερα σε 36.023.282 ευρώ και δημιουργήθηκε λόγω της οικονομικής στενότητας του ΜΤΣ. Δεν υπάρχει σχετική απόφαση γι' αυτό, αλλά προέκυψε από την αντικειμενική αδυναμία καταβολής αυτού, λόγω της σοβαρής έλλειψης ρευστότητας και βεβαίως το ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΣ σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία, όπως αναφέρετε.»

Επισημαίνουμε λοιπόν τα κάτωθι.
1) Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία του Ταμείου ‘’Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού ασκεί την Διοίκηση αυτού διαχειρίζεται τις υποθέσεις του ,την περιουσία του εν γένει ,αποφασίζει επί παντός ζητήματος αφορώντος την παραγωγική διάθεση αυτής… Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται κατά πλειοψηφία (σε περίπτωση ισοψηφίας νικά η ψήφος του Προέδρου εφόσον δεν πρόκειται περί μυστικής ψηφοφορίας)…διατυπώνονται στα πρακτικά και είναι εκτελεστέες από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.’’ Επομένως για κάθε επιμέρους ζήτημα κάθε ενέργεια και πράξη του ΜΤΣ που αφορά τη διαχείριση των υποθέσεων του κλπ πρέπει να περιβάλλεται τον έγγραφο τύπο της(κάθε φορά σχετικής) απόφασης και να διατυπώνεται ρητά στα πρακτικά που τηρούνται υποχρεωτικά.
2) Με την υπ’ αριθμόν α Φ.951.1/139/581534/ Σ.5294 (ΦΕΚ Β’ 1691/18.11.2003)Υπουργική απόφαση ορίζεται ότι ‘’τα ετήσια καθαρά έσοδα του ΕΚΟΕΜΣ διανέμονται κατά το επόμενο έτος στους μερισματούχους του ΜΤΣ τους προερχόμενους αποκλειστικά από το Στρατό Ξηράς’’.

3) Σύμφωνα με το Ν.3861/2010 Ενίσχυση της διαφάνειας µε την υποχρεωτική ανάρτηση νόµων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραµµα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις, σύμφωνα με το άρθρο1 και 2 υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης των νόμων, των προεδρικών διαταγμάτων και των αποφάσεων και πράξεων που εκδίδουν, μεταξύ των άλλων αναφερομένων υποχρέων, και τα όργανα διοίκησης Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
Ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
Με την παρούσα σας ΚΑΛOYME εντός μηνός από την κοινοποίηση της παρούσας κατ’ αρμοδιότητά σας όπως:
1. Μας γνωρίσετε εάν στην ενέργεια αυτή της παρακράτησης του άνω ποσού από τον ΕΚΟΕΜΣ δηλαδή, προβήκατε κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου όπως επιτάσσει-προβλέπει η άνω αναφερόμενη νομοθεσία ώστε η πράξη που αφορά τόσο σοβαρά οικονομικά ζητήματα να είναι έγκυρη και απολύτως νόμιμη και να μην πάσχει ακυρότητα.(Σε αντίθετη περίπτωση να μας γνωρίσετε το νομικό πλαίσιο επί του οποίου στηρίχθηκε η ενέργειά σας).
2. Να μας χορηγήσετε τη σχετική απόφαση (αριθμό και ημερομηνία αυτής),ώστε να πληροφορηθούμε επακριβώς το περιεχόμενο αυτής και εάν ελήφθη με ομοφωνία ή κατά πλειοψηφία, καθώς και τα ταυτάριθμα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου που τηρήθηκαν και στα οποία πρέπει να αποτυπώνεται αναλυτικά όλο το σκεπτικό της άνω απόφασης με βάση την οποία αποφασίστηκε η άντληση του ανωτέρω ποσού από το ΕΚΟΕΜΣ και η απόδοσή του στο ΜΤΣ.
3. Μας χορηγήσετε και τα πρακτικά της συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου από τα οποία ρητά προκύπτει ότι εφαρμόστηκε πλήρως η υπ’ αριθμόν Φ.951.1./139 /581534 / Σ.5294 υπουργική απόφαση που δεσμευτικά αναγράφει ότι το ποσό που αντιστοιχεί στα ετήσια καθαρά έσοδα του ΕΚΟΕΜΣ πρέπει να αποδίδεται στους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού τους προερχόμενους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το Στρατό Ξηράς ώστε από την ενδελεχή ανάγνωση τους να προκύπτει άμεσα ότι κατά πιστή εφαρμογή της διανεμήθηκαν μόνο σε αυτούς καθώς και το ακριβές ποσό που αποδόθηκε. Αν όμως κατά παράβαση της υπουργικής απόφασης διανεμήθηκαν και σε άλλους μερισματούχους –πλην των κατ’ αποκλειστικότητα δικαιουμένων του Στρατού Ξηράς-τότε δεν είναι σύννομη ενέργεια αλλά κατάφωρη παραβίαση των νόμων και επομένως είναι ακυρωτέα ενώ επισύρει και άλλες έννομες συνέπειες.
4. Μας γνωρίσετε για ποιο λόγο η ανωτέρω απόφαση-την οποία ζητούμε ως άνω - δεν δημοσιεύτηκε στο « Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ» έστω κι αν αυτή αποτελεί απλή ανανέωση της αρχικά ληφθείσης κατά το έτος 2006.
5. Μας γνωρίσετε αν υπάρχουν κοινοί λογαριασμοί τροφοδότησης των δύο Ταμείων και τελικά αν το ΕΚΟΕΜΣ είναι ή όχι παράρτημα του ΜΤΣ.

Αθήνα 2-3-2012
ΓΙΑ ΤΗΝ Α.ΚΙ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χρηστίδης Χρήστος
Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Σχόλια

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣΠέμ Μαρ 15, 10:41:00 μ.μ. 2012

    ΑΘΗΝΑ 15-3-2012

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟ Μ.Τ.Σ

    ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ Μ..ΤΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΞ ΟΛΩΝ –ΠΙΣΤΕΥΩ- ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ,ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΩΣ ΠΟΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ 1992 ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ. ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΟ Μ.Τ.Σ ΣΩΘΗΚΕ……ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΧΑΡΙΣ Σ’ΑΥΤΟΥΣ………
    ΗΤΑΝ ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ Ο Κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΟΥΝ. ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ .ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΠΟΡΩΝ -ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ
    ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ [ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ] ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ Β.Ε.Α ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ .ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ Β.Ε.Α ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΗ .ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ –ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ
    .ΠΡΩΤΟ ΔΕ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ ΚΑΘ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΑΝ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Η ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΕΙΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΟΓΩ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΔΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ Η ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ.
    ΠΡΙΝ ΚΡΑΥΓΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΛΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΤΙΠΟΤΑ .ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΩ.

    ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ
    ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Ε.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.