Δίωξη για κακουργήματα στον Λαυρεντιάδη – Τί απαντά ο επιχειρηματίας

economikos 

Ο οικονομικός εισαγγελές Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμη 27 ατόμων για την υπόθεση της Proton Bank, ενώ διέταξε και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα για 6 εξ’ αυτών.

Παράλληλα, ζητά στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες εποπτικών και ελεγκτικών οργάνων, ενώ με την ίδια παραγγελία προτείνει να μην αρχειοθετηθεί ούτε το σκέλος για τα 51 εκατ. ευρώ που επέστρεψε, ούτε και τα 19 εκατ. ευρώ που αφορούσε δάνειο που εξοφλήθηκε.

Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχει «ανάγκη διενέργειας λήψης νόμιμων μέτρων προς τη διασφάλιση δικαστικής λογοδοσίας των κατηγορουμένων».

Όπως αναμενόταν ο εισαγγελέας Πεπόνης άσκησε δίωξη κατά των 28 ατόμων, ωστόσο εντύπωση προκαλεί η απάντηση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μιλάμε μόνο με στοιχεία, γι’ αυτό και και περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας, και όπως έχουμε υποχρέωση, παραθέτουμε και ολόκληρη την απάντηση του επιχειρηματία:

«Αρνούμαι το σύνολο των αποδιδόμενων σε μένα κατηγοριών. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αλήθεια και την προστασία της τιμής της οικογένειάς μου και της υπόληψής μου. Θα αποδείξω το μέγεθος της συνομωσίας που εξυφάνθηκε εναντίον ενός Έλληνα επιχειρηματία που πιστεύει στην Ελλάδα και στο Θεό.

Επισημαίνω την ανασφάλεια που νιώθω ως Έλληνας πολίτης παρακολουθώντας τους εκπροσώπους του πολιτικού και δικαστικού κατεστημένου συστήματος, να αλληλοκατηγορούνται δημόσια για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, που οι εισαγγελείς είτε αγνοούν, είτε επιλέγουν να αγνοούν.

Η αλήθεια βέβαια είναι μία και είναι πολύ απλή: Άρπαξαν μια τράπεζα από τα χέρια χιλιάδων Ελλήνων μετόχων και έστησαν την πρώτη τράπεζα ιδιοκτησίας τρόικας. Στο πλαίσιο αυτό προσέφυγα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κατέθεσα αίτηση ακυρώσεως κατά της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για την «τροϊκοποίηση» της τράπεζας.

Δεν συμβιβάζομαι με καμιά νοσηρότητα και δεν εκβιάζομαι. Δεν συμβιβάστηκα ούτε καν με την ασθένειά μου. Είμαι μαχητής, διότι για μένα η νίκη είναι συνήθεια.»

Σχόλια