Η δημοκρατική βούληση του κόσμου έπρεπε να υπερισχύσει..

Τι συνέβη στην Ισλανδία; 
Πώς κατάφερε σήμερα τέσσερα χρόνια μετά, από την άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή το 2008, να ανακάμψει; 
Πώς διέψευσε τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για Κούβα του Βορρά; 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΚΙΝΓΚΣ» που θα προβλήθηκε χθες στις 22.00 από τη ΝΕΤ. 

Πώς τα κατάφεραν οι απόγονοι των Βίκινγκς; 
Το 2008 η Ισλανδία ήρθε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. 
Οι τρεις τράπεζές της κατέρρευσαν συμπαρασύροντας στο γκρεμό όλη την κοινωνική, οικονομική & πολιτική ζωή της χώρας. 
Τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, η Ισλανδία άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η ανεργία μειώνεται, η ανάπτυξη βρίσκεται περίπου στο 2,5%. 
Για να γίνει αυτό, μπήκαν σε εφαρμογή ανορθόδοξοι χειρισμοί, τελείως διαφορετικοί από αυτούς που επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ σε χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση. 
Χειρισμοί που πολλές φορές έφεραν τη χώρα αντιμέτωπη με τη Διεθνή Κοινότητα και τις αγορές. 
Ακόμα και το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται πως η διαφορετική διαχείριση της κρίσης από τους Ισλανδούς έφερε καρπούς . (Ert.gr)

 
Υ.Γ
Στην Ισλανδία μέσα σε 4 χρόνια σώθηκαν στην κυριολεξία...
Ενώ εμείς είμαστε στον 3ο χρόνο της ύφεσης, δεν υπάρχει καμιά προοπτική εξόδου και βαδίζουμε ολοταχώς στην καταστροφή την χρεοκοπία και την εξαθλίωση..


Σχόλια

  1. Μπράβο στους Ισλανδούς μας έδωσαν μάθημα δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας τους. Εδώ μας κουνάνε το δάχτυλο και επιπλέον πανηγυρίζουν σήμερα που μας κατέστρεψαν.
    Εδώ τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους και η καρέκλα τους. Εμείς ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσουμε όχι μόνο για την φτώχεια που υφιστάμεθα αλλά και για τον ολοκληρωτικό εξευτελισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.