«Αρχίζουμε» από Βενιζέλο και Ράιχενμπαχ!

Σοφία Βούλτεψη
Μισθούς Βουλγαρίας… υποσχέθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ, παρουσιάζοντας τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας.
Ο κ. Ράιχενμπαχ, ακολούθησε το «πρωτόκολλο», που θέλει οι ελεγκτές να μην ενοχλούν τους κρατούντες – ανακοινώνοντας πως έχει σημειωθεί πρόοδος σε διάφορους τομείς, όπως αυτός της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων – και να μιλούν γενικά και αόριστα για το δέον γενέσθαι.

Όταν, όμως, ήλθε στις θυσίες του ελληνικού λαού, δεν του επιφύλαξε την ανάλογη αβροφροσύνη.

Υποστήριξε τα μέτρα, υπενθύμισε τι συμβαίνει στις άλλες χώρες, υπογράμμισε ότι πιο φτωχές χώρες «δίνουν» χρήματα στην Ελλάδα – ενώ πρόκειται περί σκληρού δανείου υπαγόμενου στο αγγλικό δίκαιο – και επέμεινε στη σκληρή λιτότητα και στην μείωση των μισθών, ως μέσο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Επιπλέον, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της αγοράς, ο κ. Ράιχενμπαχ διαβεβαίωσε πως τα προβλήματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούν θέμα για… το οποίο λαμβάνονται μέτρα.

Την ίδια ώρα, μια ωραιοποιημένη κατάσταση παρουσίαζε και ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του για το μέλλον του κόμματος – διότι για το μέλλον της χώρας είχε μιλήσει ο κ. Ράιχενμπαχ! – ο κ. Βενιζέλος σάλπισε προσκλητήριο «νέας αρχής» και εδραίωσε το σύνθημα «Αρχίζουμε!» για την καμπάνια του.

«Tην Κυριακή αρχίζουμε ανανεωμένοι συναισθηματικά και πολιτικά», είπε, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες.

«Να έρθουν να ξανασφίξουμε τα χέρια μας, να ενώσουμε την πορεία μας για το καλό του τόπου», είπε, χαρακτηρίζοντας την 18η Μαρτίου «πανηγύρι δημοκρατίας και συμμετοχής».

«Στην πραγματικότητα η πρόσκληση αυτή ξεπερνά τα όρια του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με όλους του ενεργητικούς πολίτες που βιώνουν την κρίση, έχουν παράπονα, αγανακτούν πολύ συχνά, αλλά ξέρουν στο βάθος του μυαλού τους ότι μόνο μέσα από την πολιτική διαδικασία μπορούμε να βρούμε τη λύση στο μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα», είπε, με φόντο όχι τον πράσινο ήλιο, αλλά μια πράσινη ευθεία γραμμή και το σύνθημα «Αρχίζουμε».

Παράλληλα, προανήγγειλε εν όψει της εσωκομματικής εκλογής, αλλά και των εθνικών εκλογών «πορεία προς τον λαό», ενώ αναφερόμενος στους διαγραφέντες βουλευτές, άφησε την πόρτα μισάνοιχτη, λέγοντας πως «θα έχουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε κάθε μια περίπτωση χωριστά».

Παράλληλα, απέκλεισε σύμπραξη «με τον δεξιό ή ακροδεξιό τυχοδιωκτισμό» και συνεργασία «με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό, με τα κόμματα της δραχμής», ενώ προανήγγειλε παραίτησή του από το υπουργικό αξίωμα μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα του κόμματός του.

Οπότε, θα υπάρξει και… νέα νέα αρχή.
http://www.elzoni.gr/html/ent/845/ent.19845.asp

Σχόλια