ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΟΙ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ» ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 2500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ..

Γράφει ο Δ.Λ
Περίεργη «σιωπή» έχει πέσει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ακαδημία Αθηνών, αφού κανένας από τους 49 Ακαδημαϊκούς δεν έχει δημοσίως καταθέσει την άποψη του για την πορεία της Χώρας μας και το Μνημόνιο.
Το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο υπάρχει η Ακαδημία Αθηνών; Για το παντελώς άγνωστο έργο που επιτελεί; 
Για τον ανύπαρκτο λόγο που εκφέρει στην κοινωνία; 

Το πιο λυπηρό όλων όμως είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, μέσα στην κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, πέραν του μισθού ή της σύνταξης που εισπράττει ο καθένας τους, πληρώνονται και από την Ακαδημία με 2500 ευρώ. 
Ανάμεσά τους αρκετοί που θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο, ενώ πληρώνονται με αρκετά επιπλέον ευρώ το μήνα για να προεδρεύουν σε διάφορους οργανισμούς-αρχές, χωρίς καμία ουσιαστική παραγωγή έργου. Όταν αυτή τη στιγμή οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νέοι επιστήμονες), το γεγονός ότι υπάρχουν μισθοδοτούμενοι Ακαδημαϊκοί με απολαβές που ξεπερνούν τις 15000 ευρώ το μήνα αποτελεί σίγουρα μία μεγάλη πρόκληση για όλους.
Αναγνώστης

Σχόλια

  1. Αρίστο, επειδή δεν ξέρεις τι είναι και τι κάνει η Ακαδημία δεν σημαίνει οτι έχεις το δικαίωμα και να κρίνεις. Αλλά τόσο σου φθάνει, τόσα λές ...
    Αντε λοιπόν ασχολήσου με τίποτα ανεξάρτητους και άσε την Ακαδημία στην ησυχία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ "δημοκρατικό" και ευγενή σε βρίσκω αγαπητέ..

      Διαγραφή
  2. Η Ακαδημία ιδρύθηκε με τον πιο κάτω Νόμο
    http://www.academyofathens.gr/ecPage.asp?id=360&nt=18&lang=1
    * Σας θυμίζει τίποτα ο πρώτος υπογράφων το Νόμο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα, για΄τι για τα 2 τελευταία χρόνια. Που ήταν ολα τα υπόλοιπα? Δεν βλέπανε τίποτα, δεν διαβάζανε τίποτα, δεν καταλαβαίνανε?

    Σε βαθύ διαλογισμό βρίσκονταν σαν ακίνητοι Βούδες? ΟΥΣΤ με όλα τα σοφά κοπρόσκυλα που αρμέγουν την ίδια αγελάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.