Εξαφανίστε το τοπικό λίπος..

Μπορεί η νίκη κατά του παγιωμένου τοπικού λίπους να κρύβεται στη διατροφή; Ο φυσιοπαθητικός Μαξ Τόμλισον στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Target your fat spots: How to banish your bulges» υποστηρίζει πως ναι. Οπως εξηγεί, αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής ή ελλιπούς δράσης μιας συγκεκριμένης ορμόνης που μπορεί να εξισορροπηθεί με τη διατροφή.

Μέση
Η συσσώρευση λίπους στη μέση μπορεί να είναι ένδειξη προβλήματος που σχετίζεται με την ινσουλίνη, η οποία ελέγχει τα επίπεδα του σακχάρου. Για να επανέλθει η παραγωγή ινσουλίνης στα φυσιολογικά επίπεδα και να σμιλέψετε το «σωσίβιό» σας, σύμφωνα με τον Μαξ Τόμλισον, θα πρέπει να προτιμάτε τη μεσογειακή διατροφή και να αποφεύγετε σάκχαρα και τους ταχείας καύσης υδατάνθρακες. Επίσης θα πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κράνμπερι, το μπρόκολο και το τσάι.

Λίπος στην πλάτη
Η συσσώρευση λίπους στη «γραμμή του σουτιέν» μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπολειτουργεί ο θυρεοειδής. Επειδή λοιπόν κάποια ωμά λαχανικά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς, καλό είναι να μειώσετε το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το σπανάκι και τη σόγια που καταναλώνετε και να αποφεύγετε τις φράουλες. Αντίθετα, αυξήστε την κατανάλωση ξηρών καρπών, καφέ ρυζιού, κρεμμυδιών, δημητριακών ολικής άλεσης και ωμέγα 3 λιπαρών.

Χοντρά μπρατσάκια
Συνήθως η συσσώρευση σε αυτήν την περιοχή του σώματος έχει να κάνει με τη μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης, κάτι που συμβαίνει συνήθως στη μέση ηλικία. Το αντίδοτο σε αυτό το φαινόμενο είναι, σύμφωνα με τον Μαξ Τόμλινσον, να ερωτευτείτε! Ο έρωτας αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ φροντίστε επίσης να κοιμάστε αρκετά.

Μηροί και γλουτοί
Για να αντιμετωπίστε αυτού του τύπου τη συσσώρευση λίπους, στην οποία συμβάλλουν τα οιστρογόνα, θα πρέπει να τρώτε περισσότερα φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης, τα οποία βοηθούν στην αποβολή των επιπλέον οιστρογόνων από τον οργανισμό. Επίσης μειώστε όσο μπορείτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Κοιλιά
Η μεγάλη συσσώρευση λίπους σε αυτό το σημείο μπορεί να δείχνει κακή λειτουργία των αδένων της αδρεναλίνης και υπερπαραγωγή κορτιζόλης. Χαλαρώστε και αποφεύγετε την πρόσληψη θερμίδων από τρόφιμα πλούσια σε σάκχαρα και επεξεργασμένα άλευρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
espresso

Σχόλια

  1. Μην ασχολείστε θα φροντίσει η ΤΡΟΙΚΑ και οι ντόπιοι συνεργάτες της να μας αδυνατίσουν όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.