Ο Βενιζέλος στα όρια του «εγκεφαλικού»-Απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή


Έναν άλλο Βενιζέλο, στα όρια της ψυχολογικής κατάρρευσης αντίκρυσαν οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής όπου ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα σε ιδιαίτερα εκρηκτικό κλίμα,  η επεξεργασία του νέου μνημονίου.  
Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Υπουργός Οικονομικών έσπευσε σε δραματικούς τόνους να εξηγήσει την κατεπείγουσα διαδικασία  για  λόγους, όπως είπε,  «εθνικά υπαρξιακούς και  βαθύτατα ιστορικούς και πολιτικούς» ζητώντας από τα μέλη της επιτροπής  να εγκρίνουν το νέο μνημόνιο γιατί αλλιώς « χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και αδιέξοδο» . Μάλιστα κατέστησε σαφές ώστε
το κρίσιμο νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι αύριο βράδυ   ώστε την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι οι Υπουργοί Οικονομικών  του Eurogroup, να διαπιστώσoυν  ότι η Ελλάδα
ψήφισε όσα έπρεπε, την Τετάρτη  Eurogroup να συγκληθεί  και  να εγκρίνει και την Παρασκευή να γίνει από την Ελλάδα η επίσημη δημόσια προσφορά για το λεγόμενο «κούρεμα».


«Πρέπει», είπε, « να σώσουμε δυστυχώς τα λίγα κατάλοιπα διεθνούς αξιοπιστίας που μας έχουν απομείνει και  η Βουλη να μας επιτρέψει Τρίτη και Τεταρτη να πάμε να υπερασπιστουμε τα συμφέροντα μας» αλλιώς «θα οδηγηθούμε σε ασύνταχτη χρεοκοπία που σημαίνει πλήρης διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας»

Οι κατηγορίες του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι 

το κατεπείγον συνιστά ένα «μείζον πραξικόπημα κατά του Συντάγματος , του κανονισμού της Βουλής και της δημοκρατίας», δημιούργησαν εκρηκτικό κλίμα με τον Υπουργό Οικονομικών εκτός εαυτού να χυτπά με δύναμη το χέρι στο έδρανο και να ζητά από τον βουελυτή να ζητήσει συγνώμη. Από κει και πέρα το χάος, όπως αποδεικνύει και ο διάλογος που ακολούθησε:


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:  Πείτε ότι διαφωνώ  ότι δεν θέλω το πρόγραμμα, δεν θέλω η Ελλάδα να πάρει τα λεφτά, δεν θέλω PSI, θέλω η Ελλάδα να πάει στην δραχμή. Αποτελεί κοινοβουλευτικό θράσος και ύβρη να μιλάτε για πραξικόπημα επειδή η κυβέρνηση ευρυτάτης πλειοψηφίας εισηγείται νομοσχέδιο. Είστε εκπρόσωπος της Ελλάδας της δραχμής και της  ταπείνωσης. Εσείς προσωπικά κι άλλοι. Δεν κάνουμε συνδικαλισμό εδώ. Κρίνουμε τη μοίρα της χώρας. Αν έχετε άλλη πρόταση για το μέλλον να την πείτε επί της ουσίας…

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Θα μας κλείσετε και φυλακή;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή…Ευτυχώς που δεν είστε στην εξουσία…

Β.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καταλαβαίνουμε υπουργέ την κούρασή σας…

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πρέπει να ζητήσετε συγνώμη για αυτό. Τελείωσε η πλάκα ( χτυπά το χέρι στο έδρανο ).Δεν  παίζουμε με τη μοίρα της χώρας.

Β.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Παρακαλώ αυτοσυγκράτηση…

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Έπρεπε να τον ανακαλέσετε στην τάξη…

Β.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Μα δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέει κ. Υπουργέ…. 

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε και την ελευθερία του λόγου στην αίθουσα. Χάσατε την ψυχραιμία σας…

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν έχασα την ψυχραιμία μου. Έχω συνείδηση της ευθύνης μου…

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Έχουμε επιχειρήματα…

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ναι αδιάσειστα…  Πείτε ότι είστε υπέρ της δραχμής  της φτώχειας και της  εξαθλίωσης…

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Υπουργέ παραφέρεστε…

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ παραφέρομαι; Είναι η ώρα της αλήθειας. Αφήστε τις προσωπικές αναφορές…

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Εσείς κοιτάτε πως κάνετε τώρα… Εγώ έχω προσωπικές απόψεις και τις καταθέτω δημόσια. Δεν λέω ότι είναι πάντοτε σωστές αλλά είναι απόψεις. Αλλά όχι να αγόμεθα και να φερόμαθα από τρίτους που έχουν καταντήσει τη χώρα εξαθλιωμένο προτεκτοράτο. Δεν ζητώ καμμία συγνώμη κύριε συνταγματολόγε…

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είστε ειρωνικός  και  να σκεφθείτε όλο το ύφος σας…

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Πρέπει να είναι  διαδικασίες διαφάνειας ανοιχτές δημοκρατικές ώστε σε αυτή η συζήτηση ανεξαρτήτως κατάληξης να έχουν όλοι τη δυνατότητα να μιλήσουν….
http://briefingnews.gr/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97/item/16599

Σχόλια

  1. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει ξεφύγει εντελώς. Ούτε που θα το καταλάβει πώς βρέθηκε αυριο στην κρεμάλα, ο ανόητος. Καλύτερα να θυμάται τί είπε ο Σωκράτης: "Τούς ασκούς φουσκώνει ο άνεμος. Τούς ανοήτους η έπαρση"!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.