Ας συνταξιοδοτήσουμε το παρόν πολιτικό σύστημα με τη ψήφο μας !

Μάριος Ξηρομερίτης*
Για ποιους λόγους άραγε το πολιτικό μας σύστημα δεν επιθυμεί και δεν προσπαθεί για να σωθεί η χώρα μας από την χρεωκοπία :
Kαταρχήν όλοι τους έχουν εξασφαλίσει την επαγγελματική τους πολιτική καριέρα και βουλευτική σύνταξη με την οποία μπορούνε να ζούνε πλουσιοπάροχα!
Οι περισσότεροι έχουν εξασφαλίσει εφόσον γνωρίζουν τη ρότα που έχουν χαράξει ως πολιτικό σύστημα και είτε έχουν βγάλει τα ευρώ τους στο εξωτερικό είτε τα έχουν μετατρέψει σε χρυσό!


Δεν επιθυμούν να έχουν τους ορθούς ελεγκτικούς μηχανισμούς(τρόικα ,commission ,euroroup) ως δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι τους γιατί από αυτούς αποδεικνύεται και αναδεικνύεται καθημερινά η ανικανότητα στη διοίκηση που ασκούνε στην χώρα μας .

Άλλωστε τριάντα χρόνια κακοδιοίκησης και ρεμούλας δεν κρύβονται και είναι γνωστό πλέον της πάση ότι το παρών πολιτικό σύστημα είναι το πλέον παρηκμασμένο και διεφθαρμένο!

Η ανικανότητα στην διοίκηση συνδυάζεται όχι τυχαία , με μια εσκεμμένη άρνηση για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση και αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι οι δανειστές επιμένουν όχι στις περικοπές αλλά στις ιδιωτικοποιήσεις , στην διαφάνεια και στην μείωση ενός κράτους από οργανισμούς φαντάσματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί μας στο σύνολό τους μένουν άπρακτοι και στωικοί!!

Δεν είναι τυχαίο ότι εξευτελίζονται διεθνώς και καθημερινά και αντί να διοικούν και να αποφασίζουν πριν από την τρόικα ,προτιμούν να κάνουν ζημιά ακόμη και σήμερα στη χώρα και να αναμένουν τον κάθε Ευρωπαίο να τους τραβά τα αυτιά εκ των υστέρων !

Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έρθουν σε ρήξη με τους πελάτες-ψηφοφόρους γιατί τότε θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα φαινόμενα καθημερινά όπως ο χρηματισμός βουλευτών-υπουργών για μια θέση στο δημόσιο .

Kαμιά Τρόικα δεν ζήτησε περικοπές και μειώσεις συντάξεων αλλά επιμένανε σε ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που όπως διαφαίνεται οι πολιτικοί αυτής της χώρας δεν μπορούν να υλοποιήσουν!

Μια Ολυμπιακή αποκρατικοποιήθηκε και ήταν θέμα δεκαετιών !!Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός πληρώνει την αναποτελεσματικότητα ανθρώπων που δεν έχουν κωλύσει ένσημα!

Όλος ο Ελληνικός λαός ζει με την αγωνία και την προσμονή να μην χρεοκοπήσουμε ενώ το πολιτικό σύστημα απεργάζεται το σενάριο της και την επιστροφή στη δραχμή ως σωτήρια λύση !
Πραγματικά μπορεί να αποτελεί σωτήρια λύση για τους πολιτικούς και για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν και πρεσβεύουν .Για το λαό μια τέτοια επιστροφή θα ήταν ο Μεσαίωνας κυριολεκτικά!

Οι εκλογές έρχονται και για πρώτη φορά ας ψηφίσουμε με γνώμονα όχι τα κόμματα αλλά τους ικανούς ανθρώπους σε όποιο χώρο και αν ανήκουν!!
Ας διώξουμε από την Βουλή των Ελλήνων τους άεργους και τυχοδιώκτες και ας αναδείξουμε πολίτες πετυχημένους ,ψημένους στη δουλειά και γνώστες της πραγματικής οικονομικής διοίκησης ,που την έχουν εφαρμόσει στη δουλειά τους και στο διαβίου αγώνα τους .
Ούτως ή άλλως το σύστημα έπρεπε να έχει πλαφόν δύο τετραετίες εκλογής και όχι να επιτρέπει την αναπαραγωγή των πολιτικών με αποκλειστική καριέρα την πολιτική , ως επαγγελματίες .
Επαγγελματίες που όπως αποδείξανε τα τριάντα τελευταία χρόνια προσφέρανε κακές υπηρεσίες στη Πατρίδα και το λαό!
*Χειρουργός Ουρολόγος
Λάρισα

Σχόλια