Τώρα ξύπνησαν στο ΣΔΟΕ για τα «κόλπα» Καραμπέρη

Στέφανος Χίος
Υποπτους συνειρμούς για τον τρόπο διεξαγωγής της ανακριτικής διαδικασίας στην περιβόητη υπόθεση Καραμπέρη, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΔΟΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δημιουργεί το περιεχόμενο δημόσιων εγγράφων που είναι σε γνώση της «δημοκρατίας». Σύμφωνα με τα έγγραφα προκύπτει ότι έναν μήνα μετά την πολυδιαφημισμένη εξάρθρωση του κυκλώματος (18 Ιανουαρίου του 2012), της χαρακτηριζόμενης και «Κόζα Νόστρα του Βορρά», και παρά τις κατεπείγουσες επισυνάψεις από τις αστυνομικές αρχές ότι ο θεωρούμενος εγκέφαλος της τοκογλυφικής μαφίας Μάρκος Καραμπέρης φέρεται να διακινεί και να ξεπλένει μαύρο χρήμα εκατομμυρίων ευρώ, μόλις προχθές (!) αποφασίστηκε να...
αρχίσει το «ξεσκόνισμά» του! Ενώ, εάν ήταν κανένας φουκαράς που χρώσταγε, το ΣΔΟΕ θα τον είχε στείλει ταχυδρομικώς στον Κορυδαλλό. Συγκεκριμένα, στις 20 Φεβρουαρίου, με το αιτιολογικό της «λήψης μέτρων για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου», η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης (εκεί όπου υπηρετούσε ο 53χρονος πρώην επικεφαλής της, συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ και κομματικό «πρωτοπαλίκαρο», όπως χαρακτηρίστηκε, του Ευάγγελου Βενιζέλου) δίνει εντολή (έναν μήνα μετά, επαναλαμβάνουμε) ώστε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες! Δηλαδή στη δέσμευση μετοχών, προσωπικών λογαριασμών και συναφών περιουσιακών στοιχείων.

Την ίδια μέρα (μόλις προχθές) η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, βάσει άλλου εγγράφου, ενημερώνει τις ΑΕΠΕΥ ότι πρέπει να αρχίσουν την έρευνα για να μάθουν εάν, πότε και υπό ποιες συνθήκες διακινήθηκε μαύρο χρήμα από τον Μάρκο Καραμπέρη σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια. Εάν η κωλυσιεργία δεν είναι σκόπιμη και δεν υποκρύπτει δόλο, τότε έχουμε να κάνουμε με αποθέωση του γραφειοκρατικού μανδαρινισμού.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι για το θέμα Καραμπέρη και των εγκληματικών του παραγώγων είχε ενδιαφερθεί προσωπικά ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο οποίος μετά τις πρώτες κιόλας αποκαλύψεις, όπως γνωστοποίησε με γραπτή ανακοίνωσή του, είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα σε βάθος για τη διερεύνηση της νομιμότητας χορήγησης βεβαιώσεων κερδών από την εταιρία του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, η αξία εξαργυρωμένων δελτίων που έπαιζε ο βαρόνος του Βορρά ξεπερνούσε τα 5.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο φέρεται να είχε μεταφερθεί εκτός Ελλάδας (σ.σ.: στην Ελβετία) για να κατατεθεί σε λογαριασμό του εξωτερικού, ενώ το συνολικό ποσό που είχε προκύψει ως αδικαιολόγητο κέρδος (διαφορά δηλωθεισών εισροών από τις αντίστοιχες εισροές στους τραπεζικούς του λογαριασμούς) ήταν 40.380.194,29 ευρώ.

Σχόλια