Apple: Τα βρήκε μπαστούνια στην Κίνα

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κίνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, δεν υπήρξε εύκολη για την Apple η οποία αντιμετωπίζει τη μήνυση εγχώριας εταιρείας σχετικά με την ονομασία του iPad και θέματα μισθών και συνθηκών εργασίας σε εργοστάσια προμηθευτών της.
Με τον αριθμό των χρηστών στην Κίνα να φτάνει τι 1 δισ. φέτος, ο ανταγωνισμός αυξάνεται μεταξύ των Samsung Electronics Co Ltd, Nokia, Apple και των εγχώριων Huawei Technologies Co Ltd και ZTE Corp.


Η Apple υποχώρησε στην 5η θέση στην Κίνα, με το μερίδιο αγοράς να μειώνεται στο 7,5% από το 10,4% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Το τελευταίο τρίμηνο, η Samsung ξεπέρασε τη Nokia, αποκτώντας το 24,3% της αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Gartner. Το προηγούμενο έτος, το μερίδιο της Nokia υποχώρησε πλέον του μισού από πάνω από 40% στο πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, η Gartner εκτιμά πως το ποσοστό της Apple θα μειωθεί περαιτέρω, καθώς η καινοτομία του τελευταίου μοντέλου 4S εξασθενεί.

Στο πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η ZTE κατείχε μερίδιο αγοράς 3%, ωστόσο ολοκλήρωσε το 2011 στην 4η θέση με περισσότερο από 11%

Σχόλια