Σόιμπλε: Μπορεί μέχρι το 2020 να χρειαστεί και 3ο δάνειο...

Τη Δευτέρα αποφασίζει το γερμανικό κοινοβούλιο τη νέα βοήθεια ύψους 130 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Η συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού έδειξε πλατιά συναίνεση των κομμάτων.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τη Δευτέρα όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη γερμανική βουλή πλην της Αριστεράς (Die Linke) θα υπερψηφίσουν το δεύτερο δανειακό πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 130 δισ. ευρώ. Και αυτό παρά τις ενστάσεις των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, που υποστηρίζουν πως
δεν έχουν ενημερωθεί εγκαίρως για το περιεχόμενο της απόφασης και ότι λείπει μια ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Αλλά, και χωρίς αυτήν την ανάλυση το Βερολίνο θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Αυτήν την άποψη δεν υποστηρίζει κάποιος πολιτικός της δεύτερης γραμμής, αλλά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ως το 2020 δεν θα προκύψουν επιπλέον ανάγκες. Είναι όμως νωρίς για τέτοιου είδους εικασίες. Μπορούμε να πούμε όμως σε γενικές γραμμές ότι ως κυβέρνηση έχουμε προετοιμάσει μια καλή απόφαση και ότι θα λάβουμε τη Δευτέρα τη συγκατάθεση του κοινοβουλίου».
Deutsche Welle

Σχόλια