Αβραμόπουλος : Επιτροπές Ειδικών για παράδοση των υποβρυχίων και την βιωσιμότητα Σκαραμαγκά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον Πρόεδρο της PrinInvest Group, κ. Ισκαντάρ Σάφφα, μετά από αίτημά του.
Κατά τη συνάντηση αυτή, ο  κ. Αβραμόπουλος έθεσε τις θέσεις και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως αυτές παρουσιάσθηκαν και αποφασίσθηκαν στη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με το θέμα της κατασκευής και
παράδοσης των 4 Υποβρυχίων, που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και των 2 Υποβρυχίων, η κατασκευή των οποίων, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Ο κ. Σάφφα, παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τις θέσεις του σε σχέση με τις υφιστάμενες συμβάσεις για τα Υποβρύχια.
Αποφασίσθηκε να ανατεθεί σε Επιτροπές Ειδικών των δύο πλευρών, η επεξεργασία των θεμάτων που έχουν ανακύψει στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, που θα διασφαλίζει την άμεση παράδοση των Υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό, θα κατοχυρώνει την προοπτική και τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων, επ’ ωφελεία των εθνικών συμφερόντων.

Σχόλια