ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΕΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε γνώστες πλήθους αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών σχετικά με τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας που δεν ξέρουμε ποιον και τι να πιστέψουμε, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που γίνονται καθημερινά.
1ον. Ο Παπανδρέου άδει το ίδιο τροπάριο και κάθε μέρα παρά μέρα αλλάζει θέσεις σχετικά με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του σχετικά
με τον αν θα είναι ή όχι ξανά υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, δεν παραλείπει όμως να επιμένει στα λάθη του και να προσπαθεί να ντοπάρει τους ψηφοφόρους του, επιρρίπτοντας τις ευθύνες του αδιεξόδου που έχει περιέλθει η χώρα στη ΝΔ.
Δεν ακούει τα στελέχη του, πρωτοκλασάτα και μη, που είτε από τα τηλεπαράθυρα είτε με συνεντεύξεις τους στον τύπο και στα ραδιόφωνα, του καταλογίζουν προσωπικά τις ευθύνες της κατάρρευσης της κυβέρνησής του, μετά από τα προβλήματα που δημιούργησε αυτός και το πολυπληθές υπουργικό συμβούλιο που συγκρότησε μόλις κέρδισε τις εκλογές του 2009 και που στάθηκε μη ικανό να διαχειρισθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας στο βαθμό που απαιτούσαν οι περιστάσεις. Τουναντίον το έκανε χειρότερο. Επί δύο χρόνια αλλά ακόμη και προχθές, μιλώντας στα κομματικά του στελέχη επέμεινε στο ίδιο λάθος. Είπε πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα και προσπάθησε να δικαιολογήσει την καταστρεπτική για τη χώρα οικονομική πολιτική που εφάρμοσε αλλά και υπεραμύνθηκε των άστοχων αποφάσεων και των παραλείψεών του, επιρρίπτοντας όλα τα κακά στους άλλους. Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, η ΝΔ δηλαδή, και αυτός θέλησε να παρουσιασθεί και ως οσιομάρτυρας, που θυσιάσθηκε για το καλό της χώρας. Και αφού δεν τον πιστεύουν ούτε και οι ίδιοι οι σύντροφοί του και αντιλέγουν διάφορα, ακόμη και βαριές καταγγελίες εις βάρος του για την πολιτική που ακολούθησε, πώς να τον πιστέψουν οι άλλοι, οι οπαδοί του κόμματός του, ευκαιριακοί και μη; Και το αποτέλεσμα φυσικά αποτιμάται στις δημοσκοπήσεις…
2ον. Αποκαλύπτεται επίσης ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου, κατά την περίοδο που προσπαθούσαν οι τρείς εταίροι, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης να σχηματίσουν αυτό που συμφώνησαν, την κυβέρνηση Παπαδήμου δηλαδή, διαμείφθηκαν διάφορα που αποκρύπτονται από τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ελληνικό λαό! Για παράδειγμα διέρρευσε η αποκάλυψη δια στόματος Βενιζέλου, η οποία και δεν διαψεύστηκε, ότι οι Παπανδρέου – Βενιζέλος είχαν συμφωνήσει να μετέχει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως εκπρόσωπος και εντολοδόχος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Και αν αυτό είναι αληθές και καταγεγραμμένο στα πρακτικά που τηρήθηκαν, θα πρέπει η Προεδρία της Δημοκρατίας να τα δημοσιοποιήσει προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να πληροφορηθεί ο λαός ποιος είναι ο ειλικρινής και ποιος ο ανειλικρινής, κοινώς ψεύτης.
3ον. Κάτι άλλο που θα πρέπει επίσης να αποσαφηνισθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, που επίμονα προκαλείται από τον άλλο εταίρο της συγκυβέρνησης, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, είναι εάν είναι αληθές αυτό που ο ίδιος ισχυρίζεται, ότι δηλαδή είχε συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, να συνευρίσκονται ανά δεκαπενθήμερο και μάλιστα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος, (ο Πρόεδρος Παπούλιας πρότεινε μάλιστα να αρχίσουν από τα Ιωάννινα) και το οποίο και αυτό καταγράφηκε στα πρακτικά και φυσικά δεν τηρήθηκε !
Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι άλλα συμφωνούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες και άλλα γίνονται στην πολιτική σκηνή του τόπου. Αυτό δείχνει παρακμή και αφερεγγυότητα και μας ξαναθυμίζουν γεγονότα του παρελθόντος, πρόσφατου και απώτερου, που όταν αποκαλύφθηκαν ήταν πολύ αργά και για γέλια και για κλάματα.
Γι αυτό όλα πρέπει να έλθουν τώρα στο φως, να αποκαλυφθούν οι μεταξύ τους συζητήσεις και συμφωνίες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του πριν να είναι πολύ αργά. Διότι οι κοκορομαχίες των πολιτικών αρχηγών, πρέπει επιτέλους να έχουν ένα τέλος, αν θέλουν να λέγονται υπεύθυνοι πολιτικοί άνδρες και οπωσδήποτε είναι συνυπεύθυνοι για όσα αυτή την περίοδο συντελούνται σ αυτόν τον τόπο. Διότι δεν μπορούν άλλα να συμφωνούν, άλλα να πράττουν και άλλα να προσπαθούν να μας πείσουν ότι γίνονται.

Σχόλια